Midyat'ta çok amaçlı spor kompleksinin inşası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Midyatta çok amaçlı spor kompleksinin inşası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2020 12:29

Midyat'ta çok amaçlı spor kompleksinin inşası başlıyor

Haberin Devamı

Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde futbol, basketbol, tenis, atletizm gibi birçok spor etkinliklerin sergileneceği uluslararası standartlara uygun spor kompleksinin yapımı için çalışmalar başlatıldı.
Midyat Belediyesi'nin girişimiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle ilçede birçok spor etkinliklerinin düzenleneceği 30 milyon lira yatırımla spor kompleksinin inşası için çalışmalar başlatıldı. Komplekste basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, sentetik çim futbol sahası, 2 bin kişilik seyirci kapasiteli betonarme tribün ve 400 metre 6 kulvarlı sentetik atletizm pisti, FIFA standartlarında profesyonel futbol sahası, bin 250 metrekare kapalı alana sahip uluslararası standartta 25 metrelik yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, gibi çeşitli spor etkinlikler düzenlenecek.
Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, inanç ve kültür turizmiyle anılan ilçenin sonra spor turizmi ile de ön plana çıkacağını ifade ederek,  "Sporun toplumsallaşabilmesi için halkın spor yapabileceği alanların oluşturulması gerekiyor. Çocuklarımızı çeşitli kötü alışkanlıklar edinmemesi adına bu tür yerlere her zaman ihtiyacımız var. Halkımızdan da yoğun talep aldık. Vatandaşlarımız basketbol, voleybol, yüzme gibi spor alanlarında kursların ilçemizde açılmasını talep ediyorlar. İlçemizde vatandaşlarımızın canları istediğinde dışarı çıkarak gidebileceği bir spor aktivite merkezi maalesef yoktu. Bu kompleks hem ilçe halkımızın talebini karşılayacağı gibi, il genelindeki vatandaşlarımıza hizmet edeceğine inanıyorum. Midyat'ımıza böyle bir tesisi kazandırmaktan mutluyuz. İnşallah hızlı bir şekilde tamamlanıp, herkesin spora erişimine katkı sağlar" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!