Mardin'de zeytinli yemek ve tatlı yarışması

Güncelleme Tarihi:

Mardinde zeytinli yemek ve tatlı yarışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 12:11

Mardin'de zeytinli yemek ve tatlı yarışması

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ-Emrullah KARAKAŞ/DERİK(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Derik ilçesinde üretilen zeytinin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla ilçede yemek ve tatlı yarışması düzenlendi. 
Derik zeytininin tanıtımına katkı sunmak amacıyla belediye tarafından zeytinli yemek yarışması düzenlendi. 47 kadının katıldığı yarışmada yemeğin yanı sıra zeytinli tatlı da yapıldı. Kadınların hazırladığı birbirinden lezzetli yemekler Belediye meydanında sergilendi. Görücüye çıkan yemeklere, Artuklu Üniversitesi'nden gelen akademisyen jüri üyeleri not verdi.
Yarışmaya yaptığı tavuklu pilavla katılan 65 yaşındaki Mihriban Azlağ, "Yaptığım pilavın iç pilavını da zeytinle yaptım, tavuğumu da baharatlayıp terbiye ettim. Sabah kalktım onları da üzerine verdim. İkisini ayrı ayrı fırında kaynattım, kızarttım. Sunumu hazırladım" dedi.
Zeytinden baklava yapan Emine Güzel de, "Herkes kendine göre bir şeyler sergiledi. Ben de zeytinden baklava yaptım. Bayağı zamanımı aldı. Yufkaları açmak sadece benim 6 saatimi aldı. Biraz zorlandım ama değdi. Beğeneceklerini düşünüyorum" diye konuştu. 
Jüri üyelerinin not verdiği yemeklerin ardından yapılan puanlamada, Şilan Çelik'in yaptığı perde pilav birincilik alırken, Emine Güzel'in yaptığı zeytinli baklava ikinci ve Mihriban Azlağ'ın tavuklu pilavı da üçüncülük aldı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır, dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verdi. Derik zeytinini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Çakır, yarışmaya katılanlar ve yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti. (DHA)
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!