Mardin'de istihdam toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Mardinde istihdam toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2020 11:48

Mardin'de istihdam toplantısı

Haberin Devamı

Selim KAYA/ MARDİN, (DHA)- MARDİN Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, meslek edindirme faaliyetleri, tarımsal alandaki gelişmeler, istihdam olanakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk işçiliği, işgücü piyasası araştırması ve toplum yararına program konuları tartışıldı.
Mardin'in hem tarım hem de turizm kenti olduğuna dikkat çeken Vali Demirtaş, "Bizler istihdamı önemsiyoruz. Mardin hem tarım hem de turizm şehri. İş-Kur il müdürlüğümüz ve diğer il müdürlüklerimizin ortaklaşa çalışması ile ilimizde 2 bin 985 meslek edindirme kursu ve 3 bin 53 kişi de işbaşı eğitimi programı olmak üzere 6 bin 38 kişi meslek edindirme kurslarından faydalandı. Bu toplantımızda istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirleri, uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının değerlendirmesine yönelik bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Gençlerimizin kurslardan faydalanması ve istihdam edilmesi için tüm çalışma arkadaşlarımız ile yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!