Mardin'de 16. Yeşilli Uluslararası Kültür Sanat ve Kiraz Festivali 

Güncelleme Tarihi:

Mardinde 16. Yeşilli Uluslararası Kültür Sanat ve Kiraz Festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2022 18:08

Mardin'de 16. Yeşilli Uluslararası Kültür Sanat ve Kiraz Festivali 

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA)- MARDİN'in Yeşilli ilçesinde üretilen 'Napolyon Kirazı'nın tanıtımını arttırmak için  '16. Yeşilli Uluslararası Kültür Sanat ve Kiraz Festivali' düzenlendi.
Yeşilli ilçesinde bu yıl 3 bin dekar alanda üretimi yapılan kiraz hasadından yaklaşık 1000 ton rekolte bekleniyor. Gençlik Merkezi'nde 2 gün süren festivale vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Festivalde en güzel kiraz yarışması düzenlendi. Yaklaşık 40 çiftçinin katıldığı yarışmada ilk üçe girenlere ödülleri takdim edildi. Sanatçılar tarafından konserlerin de verildiği festivalde gençler doyasıya eğlendi.
Festivale katılan Vali Mahmut Demirtaş, "Bu festivalin Mardin´in tanıtılmasında çok önemli katkısının olduğunu düşünüyorum. Malumunuz çok turist geliyor, geçen yıl 3 milyon turist gelmişti bu yıl Allah kısmet ederse 5 milyon turist bekliyoruz. Kirazı malumunuz Türkiye’de en fazla ihraç eden ikinci ülkeyiz dünyada. Mardinimizdeki rakam malumunuz 12 bin dekar alanda kiraz üretiyoruz, yaklaşık 4 bin ton civarında kiraz üretimi yapılıyor. Bu sene eğer Allah kısmet ederse gönüllü çiftçilerimiz çıkarsa bizden kiraz ağacı fidesi isterlerse, bizler yaptıklarımız fidan desteklerine bunu da ek diyeceğiz. Yani kirazın üretimine katkıda bulunacağız, daha fazla üreteceğiz bu memleketin daha fazla büyümesi gerekiyor" dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!