Mardin’de Çocuklara Kahvaltının Önemi Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de Çocuklara Kahvaltının Önemi Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 18:41

BALPARMAK’IN TOÇEV VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞBİRLİĞİNDE HAYATA GEÇİRDİĞİ ‘KAHVALTILI SABAHLAR, SAĞLIKLI YARINLAR’ PROJESİ KAPSAMINDA, 16 VE 17 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA MARDİN’DEKİ ÇOCUKLARA KAHVALTININ ÖNEMİ ANLATILDI.

Balparmak’ın TOÇEV ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirdiği ‘Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar’ projesi kapsamında, 16 ve 17 Nisan tarihleri arasında Mardin’deki çocuklara kahvaltının önemi anlatıldı.
Türkiye bal pazarının lider markası Balparmak’ın TOÇEV ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirdiği ‘Kahvaltılı sabahlar, sağlıklı yarınlar’ sosyal sorumluluk projesinin beşinci durağı Mardin oldu. Balparmak’ın, çocuklara yönelik serisi Honeybana Balparmak ile TOÇEV işbirliğinde ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın himayesinde düzenlediği proje kapsamında Mardin’deki 4 ilköğretim okulunda okuyan ortalama bin, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencisine kahvaltının önemi anlatıldı. Ayrıca 16 Nisan Perşembe günü saat 14.00’da Kızıltepe ilçesindeki Anafartalar İlkokulu’nda proje ekibinden uzman psikoloğun yönetiminde ebeveynlere yönelik ücretsiz bir eğitim düzenlendi. Ebeveyn eğitiminde kahvaltının öneminin yanı sıra, çocuklara düzenli kahvaltı etme alışkanlığı kazandırmaya yönelik ipuçları da paylaşıldı.
İlköğretim çağındaki çocuklara düzenli kahvaltı etme alışkanlığının kazandırılması amaçlanan ‘Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar’ projesi ile çocuklara kahvaltının önemi ilköğretim okullarında düzenlenen eğitimlerde aktarılıyor. İçerik danışmanlığını Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz’in üstlendiği proje kapsamında, mesajların çocuklara etkili bir şekilde verilmesi için 9 dakikalık bir çizgi film hazırlandı. Ana karakterini ünlü oyuncu, aromaterapist ve girişimci Ayşe Tolga’nın seslendirdiği çizgi film, düzenli kahvaltı yapmanın sağlıklı yaşam ve büyümedeki rolünü eğlenceli bir biçimde anlatıyor.
‘Kahvaltılı sabahlar, sağlıklı yarınlar’ projesinin eğitimleri bugüne kadar İstanbul, Denizli, Balıkesir, Kahramanmaraş ve Mardin’de gerçekleştirildi. Projenin bundan sonraki durakları Nevşehir, Kars ve Bartın olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!