Kızıltepe'de 'Sıfır Atık Projesi' yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kızıltepede Sıfır Atık Projesi yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2020 17:03

Kızıltepe'de 'Sıfır Atık Projesi' yoğun ilgi

Haberin Devamı

Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen, 'Sıfır Atık Projesi'ne yoğun ilgi gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'nın himayelerinde devam eden ''Sıfır Atık Projesi' kapsamında Kızıltepe Belediyesi'nde çalışmalar devam ediyor. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve çevreyi koruma bilincinin oluşturulması amacıyla Vatan Ortaokulu öğrencileriyle birlikte yağ tenekelerini boyayarak kuşlar için yemlik ve suluk yaptı. 
Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, 'Sıfır Atık Projesi'nin öğrencilere önemli kazanımlar sağladığını ifade ederek, "Atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi amacıyla öğrencilerimize ellerindeki geri dönüşüme açık malzemeler ile neler yapabileceklerini, atıkların sanata dönüşebileceğini göstermek istedik. Ayrıca bu hayatta yalnız olmadığımızı, başka canlıların da olduğunu ve onlara karşı her zaman merhametli olmamız gerektiğini öğrencilerimize hatırlattık" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!