Derik'te Muhtarlar Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Derikte Muhtarlar Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2020 13:36

Derik'te Muhtarlar Günü kutlandı

Haberin Devamı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Derik ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandı. 
Derik ilçesinde 19 Ekim Muhtar Günü nedeniyle, Hükumet Konağı bahçesinde tören düzenlendi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hicabi Aytemür, Muhtarlar Derneği Başkanı Lokman Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Alper Tolga Evci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Torun ve muhtarlarında katıldığı törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören sonrası Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hicabi Aytemür, Prof. Dr. Aydın Ayaydın Öğretmenevi bahçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Aytemür, muhtarların sorun ve taleplerini dinledi. 
'HALKLA DEVLET KURUMLARI ARASINDA KÖPRÜ'
Derik Muhtarlar Derneği Başkanı Lokman Tekin, burada yaptığı konuşmada, muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğunu belirterek, "Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız bulunduğu mahalle ve köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir" dedi.
İlçenin tek kadın muhtarı olan ve 2 dönemdir kırsal Alagöz Mahallesi Muhtarlığı'nın yürüten 57 yaşındaki Nebahat Durmaz ise, şunları kaydetti:
"İstiyorum ki kadınlar daha çok olsun. Daha çok ayaklarının üstünde dursun. Hizmet yapsın. Kadınlar güçlüdür. İstediklerini yapabilirler."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!