Günde 2 bin cerrahi maske üretiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Günde 2 bin cerrahi maske üretiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2020 15:21

Günde 2 bin cerrahi maske üretiyorlar

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesindeki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında günde 2 bin adet cerrahi maske üretiyor.

Turgutlu Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Bölümü öğretmen ve öğrencileri Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyeleri doğrultusunda dezenfekte edilen atölyelerinde günde 2 bin adet maske üretimi yapıp, 'Bu savaşta biz de varız' diyor. Okulda üretilen maskeler resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra üretim faaliyetlerine devam eden firmalara gönderiliyor.

Turgutlu Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sevim Gökçe, "Tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu salgın sürecinde maske ve dezenfektan kullanımının önemi artık herkesin malumu. Bilindiği gibi devletimiz maske kullanımını zorunlu hale getirdi. Kovid-19 salgınında maske ihtiyacının karşılanması noktasında bizler de katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sosyal mesafe kuralına uyarak, hijyenik ortamda maske üretimine devam ediyoruz. Sayın Bakanımız Ziya Selçuk'un da belirttiği gibi bu süreç meslek liseleri üzerindeki olumsuz algıyı kırmak ve öğrencilerimizin her birinin ne kadar iyi eğitim aldığının ve hepsinin birer cevher olduğunu göstermek adına önem taşıyor. Hepsiyle gurur duyuyoruz" dedi. Müdür Gökçe, okullarında üretimin devam edeceğini kaydetti.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (MANİSA), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!