Çanakkale Şehitleri Turgutlu'da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Şehitleri Turgutluda anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2020 18:19

Çanakkale Şehitleri Turgutlu'da anıldı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulup, Şehitlik ziyaret edildip, dua edildi.

Turgutlu'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle ilk olarak Turgutlu Şehitliği'nde anma programı düzenlendi. Koronavirüsün yayılmasını önlenmesine karşı alınan tedbirler kapsamında programa, sadece aralarında Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Turgutlu Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, CHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halim Karaer, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Büro Sorumlusu Ahmet İlter, Turgutlu Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin Sağlık katıldı. Çelenklerin sunumunun ardından şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Ardından protokol üyelerinin şehit mezarlarını tek tek gezip, karanfil bırakıp, dua okumalarının ardından anma programı tamamlandı.

Protokol üyeleri daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'na geçip, buradaki Atatürk Anıtı'na da çelenkler sunuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısana saygı duruşunda bulunulup, hepbir ağızdan okunan İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Kaymaka Yılmaz'ın günün önemini belirten konuşmaın ardından tören sona erdi.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!