Sarıgöllü çiftçiler için örnek sebze kurutma serası kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Sarıgöllü çiftçiler için örnek sebze kurutma serası kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2020 12:54

Sarıgöllü çiftçiler için örnek sebze kurutma serası kuruluyor

Haberin Devamı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, Antalya merkezli bir firma tarafından çiftçilerin ürünün kurutarak değerlendirmesi ve gelirini artırmalarını sağlamak için 32 metrekarelik bir alan örnek sebze  kurutma serası kurulması için çalışma başlatıldı.  Firmanın kurduğu serayı Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi'ne bağışlayacağı bildirildi.

Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi, üyelerinin gelirlerini artırmak ve kışlık yiyeceklerini kolayca yapabilecekleri örnek sebze kurutma serası için harekete geçti. Çevre illerdeki firmalarla irtibata geçildi. Antalya'da faaliyet gösteren bir firma Kooperatifin bu talebine olumlu cevap verdi. Firmanın yetkili özel otomobiline doldurduğu malzemelerle Sarıgöl'e geldi. Kooperatifin Sarıgöl Yeni Sanayi Sitesi yakınında kiraladığı alana örnek sebze kurutma serası kurmaya başladı. Antalya'da faaliyet gösteren firmanın yetkisi Nurettin Uysal, "Kooperatif güzel çalışma başlatmış. Bize de yapacakları çalışmaları anlattılar. Yapılacak olan güzel çalışmaya destek olmak için tek başıma hiçbir ücret almadan 32 metrekarelik alana sebze kurutma amaçlı örnek sera yapmaya başladım. Her şey para değildir. Çiftçilerimize destek vermek gerek. Serayı iki günde faaliyete geçireceğim. İskeleti tamamlandı. Sıra naylon kaplamasına geldi. Bugün kurutma serasını tamamlayıp, kooperatife bağışlayacağım" dedi.

Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, örnek olarak kurulumu devam eden 4 bin TL değerindeki kurutma serasında, "Patlıcan, taze fasulye, bamya, biber, üzüm çekirdeği gibi pek çok ürünü kısa sürede kuruması yapılacak. Böylelikle kooperatifimize de gelir sağlayacağız. Kooperatifimiz tarafından da sebzeleri kurutularak satmayı planladık. Bu düşüncemizi de bu yıl hayata geçireceğiz" dedi. Tüfekçi, üyelerin dışında tüm çiftçilerinde örnek sebze kurutma serasından yararlanacağını kaydetti.

Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!