Sarıgöl'de dolu ve fırtına üzüm bağlarını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sarıgölde dolu ve fırtına üzüm bağlarını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2021 17:33

Sarıgöl'de dolu ve fırtına üzüm bağlarını vurdu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, dün akşam üzeri başlayan fırtına ve sağnakla karışık dolu yağışı üzüm bağlarında hasara neden oldu.

Sarıgöl'de, fırtınayla birlikte gelen sağanak yağmur ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. 2 saat süren yağmur ve hızı saatte 65 kilometreyi bulan fırtına başta kırsal Sığırtmaçlı, Çavuşlar, Çimentepe, Tırazlar ve Çanakçı mahallerindeki üzüm bağlarında direkleri devirdi, örtüleri parçaladı, asmalara ve üzerlerindeki üzümlere zarar verdi. Erkenci tür üzümleri için hasada hazırlanan üreticiler, mahsülerinin zarar görmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadı. Hasadı 15 Ağustos'tan sonra başlayacak olan Sultaniye üzüm bağlarında zarar meydana geldi.

Sarıgöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Akar ve ekipleri, zarar gören bağlarda hasar tespit çalışmalarına başladı. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Manisa İl Müdürü Müjdat Çubukçu da hasar tespit çalışmalarına katıldı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, 5 mahalledeki bağlarda zararın daha yoğun olduğunu belirtip, "Bağlar, doludan zarar görmüş. Fırtına nedeniyle örtüler parçalanmış ve direkler yatmış, zarar belirleme çalışmaları devam etmekte. Üreticilerimiz TARSİM'e müracaat ederek zarar tespitlerini hemen yaptısınlar" dedi.

Sarıgöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de hasar tespit çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!