Hayırseverden Sarıgöl Devlet Hastanesi bahçesine pandemi tedavi merkezi

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverden Sarıgöl Devlet Hastanesi bahçesine pandemi tedavi merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2020 15:27

Hayırseverden Sarıgöl Devlet Hastanesi bahçesine pandemi tedavi merkezi

Haberin Devamı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesi Devlet Hastanesi bahçesindeki 150 metrekarelik alana hayırsever, iş insanı Hüseyin Gümüşlü (85) tarafından yatırılacak olan 4 odalı pandemi tedavi merkezinin temeli için ilk kazma vuruldu. Kasım ayı sonuna kadar tamamlanıp, hizmete açılması hedeflenen pandemi tedavi merkezinin, salgının sona ermesinin ardından diş polikliniği olarak hizmet vereceği bildirildi.

Sarıgöl Devlet Hastanesi bahçesine 7 yıl önce 112 Acil Servis ekipleri için bina yaptıran hayırsever, iş insanı Hüseyin Gümüşlü, bu defa pandemi merkezi yaptıracak. Hastane bahçesindeki 150 metrekarelik alana yapılacak, içinde 4 oda ve tuvalet bulunack merkez için ilk kazma vuruldu. Tüm masrafları Gümüşlü tarafından karşılanacak merkezin kasım ayı sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini belirten Sarıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Karaduman, "Hayırsever Hüseyin Gümüşlü sağlığa verdiği hizmetler saymakla bitmez. Kendisi bugüne kadar hastanemizin pek çok ihtiyacını karşıladı. Bu kez de ricamızı kırmadı ve 150 metrekarelik alana pandemi tedavi merkezi yaptırmaya başladı. Kendisine teşekkür ederim. Tamamlandığında, koronavirüs tehlikesi geçene kadar burada pandemili hastalara hizmet vereceğiz. Tehlike geçtiğinde ise bu yapılan bu bina diş polikliniği olarak hizmet verecek" dedi.

Sarıgöl'de 41 yıl vergi rekortmeni olduğunu belirten hayırsever Hüseyin Gümüşlü, "İş hayatıma, çobanlık yaparak başladım. Daha sonra tüccarlığa atıldım. Akaryakıt istasyonu açtım. Onu zirai ilaç satışı işi takip etti. Tüm bu işlerin önce vergisini vererek huzur buldum. Bu bana yetmedi. Şimdi de ilçem için yapılacak hizmetlere destek vermeye başladım. Bu bana ayrı bir haz veriyor" dedi.

Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

 FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!