Manisa'da Ramazan pidesine zam yok

Güncelleme Tarihi:

Manisada Ramazan pidesine zam yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 17:56

Manisa'da Ramazan pidesine zam yok

Haberin Devamı

MANİSA'da Ramazan ayında 250 gramlık pide, 1 lira 50 kuruştan satılacak. Manisalılar Ramazan ayının vazgeçilmezi pideyi zamsız yiyecek.

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pidenin fiyatları belirlendi. Bazı illerde pide fiyatlarına zam gelirken, Manisalılar pideyi bu yıl zamsız yiyecek. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası aldığı kararla pide fiyatlarının geçen yılki fiyatlardan satılacağını duyurdu. Alınan kararla birlikte geçen yıl ramazan ayında 250 gramı 1 lira 50 kuruştan satılan pide, bu yıl da aynı fiyattan satılacak.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan fırıncı esnafı Mehmet Yılmaz, "Memlekette buğday yok. Ancak ramazan ayı olması dolayısıyla vatandaşımız düşündük ve zam yapmama kararı aldık. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı fırınlar zam yapmayacak. Bazı illerde pide fiyatlarının 2 lira olduğunu duyduk ama biz zam yapmayacağız" dedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz ise kendilerine bağlı fırınların pide fiyatlarında zam yapmayacağını duyurdu. Akyüz, "Geçen yılki fiyatın aynısı. Gerekli görüşmeleri yaptık ve fiyatların aynı kalmasına karar verdik. Ramazan ayında vatandaşımız pidesini rahat alabilsin diye böyle bir karar aldık" diye konuştu.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!