Manisa Büyükşehir'le Demirci lavanta kokacak

Güncelleme Tarihi:

Manisa Büyükşehirle Demirci lavanta kokacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2021 12:53

Manisa Büyükşehir'le Demirci lavanta kokacak

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ile Demirci Kaymakamlığı arasında imzalanan protokolle, ilçede 500 metrekarelik seranın kurulumu gerçekleşti. Yüzde 100 hibeli olarak Demirci Kaymakamlığı'na tahsis edilen serada, üreticilere dağıtılmak üzere lavanta fidelerinin dikimi gerçekleştirildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirci Kaymakamlığı'na tahsis edilen serada, ilk etapta 500 lavanta fidesi toprakla buluştu. Lavanta fidelerinin dikimine; Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İlçe Koordinatörü Gökhan Aslan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya'da katıldı.
Kurulumu yapılan seranın lavanta üretim merkezi olarak kullanılacağını ve üretilen fidelerin daha sonra üreticilere dağıtımının yapılacağını belirten Kaymakam Kaya, "İlçemizde alternatif geçim kaynağı olarak yetiştirilen lavantanın geliştirilmesi ve artırılması için yapılan seralarda lavanta fidesi üretimi yapılacak. Seralara şuana kadar 500 fide diktik. 2 yıl içerisinde 5 bin fide elde edeceğimize inanıyorum. Bu projeye destek veren Manisa Büyükşehir Belediyemize ve diğer kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Demirci'de kurulumu gerçekleşen sera hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Demirci Kaymakamlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ilçede 500 metrekarelik seranın kurulumunu gerçekleştirdik. Kurmuş olduğumuz serayı Demirci Kaymakamlığı'na tahsis etmiş bulunmaktayız. Üreticilerimize destek olmak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatları ile çalışmalarımız sürdürüyoruz. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!