'Çaycı Hüseyin' tarihi Kula evlerine hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Çaycı Hüseyin tarihi Kula evlerine hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2020 11:24

'Çaycı Hüseyin' tarihi Kula evlerine hayran kaldı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Kula ilçesine, bir reklam filmi çekimi için gelen tiyatro ve sinema oyuncusu Alparslan Özmol, ilçedeki tarihi yapılar ile Kula evlerini gezdi. Bir özel televizyon kanalındaki 'Çocuklar Duymasın' isimli dizideki 'Çaycı Hüseyin' karakteri ile hafızalara kazınan Özmol, Kula'ya hayran kaldığını söyledi.

Bir şirketin yakıt katkısı tanıtımı için Kula'ya gelen 'Çocuklar Duymasın' dizisinin 'Çaycı Hüseyin'i Alparslan Özmol, tarihi ve turistik yapıları ile ünlü Kula'nın evlerini gezdi. Beraberindeki ekip ile birlikte Kula'nın tanıtımı için çeşitli projelerde yer alan 'Kuşçu Hoca' olarak da bilinen emekli öğretmen Hüseyin Zabun'u ziyaret eden Özmol, Kula'nın tarihi ile ilgili Zabun'dan bilgi aldı. Tarihi yapılara olan hayranlığını Kula'daki tarihi yapılar ile sürdüren Özmol, ilçenin tarihi konaklarında hatıra fotoğrafları çektirdi.

Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa UNESCO tescilli jeopark alanı olan Kula-Salihli Jeoparkı'nı daha önceden bildiğini belirten Özmol, vaktinin kısıtlı olması nedeniyle jeopark alanını ziyaret etmek için daha sonra tekrar Kula'ya geleceğini söyledi. Tarihi yapılara olan ilgisinden bahseden Özmol, Zabun Hoca'dan aldığı bilgiler ve gezip gördüğü tarihi yapılar sayesinde Kula'ya daha da hayran kaldığını belirti. Manisa'nın tarih bakımından en zengin ilçelerinden birinin Kula olduğunu vurgulayan Özmol, herkesi buradaki tarihi yapıları ve doğal güzellikleri görmeye davet etti.

Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!