CHP’li Özel Kan Verdi Vatandaşı Duyarlı Olmaya Davet Etti

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Özel Kan Verdi Vatandaşı Duyarlı Olmaya Davet Etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 09:30

ALAŞEHİR'DEKİ SEÇİM ÇALIŞMALARI SIRASINDA KIZILAY'A KAN BAĞIŞINDA DA BULUNAN ÖZEL, VATANDAŞLARIN KAN BAĞIŞINDA DAHA DUYARI DAVRANMALARINI İSTEYEREK, 3 AYDA BİR KAN BAĞIŞINDA BULUNMAYA DAVET ETTİ.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Manisa 9. sıra milletvekili adayı Hakan Tatar Alaşehir’de gün boyu süren seçim çalışması gerçekleştirdi. Alaşehir’deki seçim çalışmaları sırasında Kızılay’a kan bağışında da bulunan Özel, vatandaşların kan bağışında daha duyarı davranmalarını isteyerek, 3 ayda bir kan bağışında bulunmaya davet etti.
Özgür Özel ve Hakan Tatar Alaşehir’deki programlarında TARİŞ Üzüm Birliği’ni ziyaret ettikten sonra Cumhuriyet Meydanı’nda Kızılay’a kan bağışında bulundular. Kan bağışının ardından Sevgi Yolu üzerinde bulunan esnafları ziyaret ederek, destek isteyen Özel ve Tatar gece programında ise Delemenler, Ortahan ve Sobran Mahallelerinde vatandaşlara seslenerek, destek istedi.
TARİŞ’İ ZİYARET ETTİ
Özel Alaşehir ziyaretinde ilk olarak Alaşehir TARİŞ Üzüm Birliği tesislerinde incelemelerde bulunarak üzümcünün sıkıntılarını dinledi. TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, TARİŞ Üzüm Birliği’nin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve devlet desteğinin olmadığı konusunda şikayetlerini dile getirirken, "Üzüm çok özel bir ürün. Üretilenin üzümün yüzde doksanı ihraç ediliyor. Üzüm fiyatlarının artması ülke ve üreticilerin menfaatine. Dünya üzüm fiyatlarını Türkiye belirliyor. Ancak Türkiye’de üzüme destek verilmiyor. Biz üzümde yapılan ihracattan yüzde beş kesinti yapılarak bir fon kurulmasını ve bu fonla üzümde arz talep dengesinin sağlanmasını böylece üzümde piyasadaki dengelerin sağlanmasını istedik. Ancak istenilen desteği alamadık. Şu anda üzümün en büyük sorunu yıllara göre istikrarsız fiyat dengesinin olması. Tarımda devlet mutlaka düzenleme yapması gerekir. TARİŞ 6 TL’ye üzüm almasaydı, bugün üzüm 4-4,5 TL olacaktı. TARİŞ olarak 6 TL’den üzüm aldık, şimdi piyasa düştü, biz zarar ettik. TARİŞ üreticiyi tüccara karşı korur. Devletin mutlaka TARİŞ’e destek vermesi gerekir. Aksi taktirde tüccar istediği fiyattan üzüm alacaktır, üretici perişan olacaktır" diyerek Özel’den üzüm desteklemeleri konusunda destek istedi.
Özgür Öze ise, "Seçime az bir zaman kaldı. Zaten mecliste üzümle ilgili soru önergeleri veriyoruz. Üzümcünün desteklenmesi konusunda sürekli çalışmalar yapıyoruz. Seçimden sonra iktidarda olursak, tanıtım konusunda, fon konusunda karar vericilerle bir araya getiririz. Muhalefette olursak da bir kanun teklifi hazırlarız. Sizi Selin Sayek Böke ile görüştürüp, bu konuda gerekli çalışmayı yaparız." dedi.
KAN VERDİ
Özgür Özel esnaf ziyaretleri esnasında Cumhuriyet Meydanı’nda Kızılay tarafından kan alımı yapıldığını görünce, Kızılay personelini ziyaret edip, CHP Alaşehir ilçe başkanı Ahmet Akgündüz ile beraber kan verdi. Özgür Özel, "Yılda en az 2-3 kez kan bağışında bulunuyorum. Türkiye kan bağışında duyarlılığı günden güne artıyor ama hala yeterli değil. Vatandaşlarımız üç ayda bir gelip, hem tahlillerini yaptırsınlar, hemde ihtiyacı olan vatandaşlara yardımcı olsunlar. Ameliyat olan, kaza geçiren vatandaşlar açısından çok önemli bir bağış, organ bağışı kadar önemli. Ayrıca kendilerini daha sağlıklı hissedecekler. Vücut verilen kanın yerine yeni hücreler yaparken, müthiş bir direnç hissedecekler" diyerek vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.
SEÇİM BEYANNAMESİNİ ANLATTI
Alaşehir programı aksamında akşam çalışmalarını kırsal mahallelerde sürdüren Özel buralarda yaptığı konuşmasında CHP’nin seçim beyannamesini anlattı. Özel şunları söyledi:
"Bu seçim, ne sizin, ne bizim istediğimiz seçim. Bu sadece Cumhurbaşkanının istediği bir seçim. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir seçim yapılıyor. Türkiye’de insanları korkutarak, insanları bilinç altında korkutarak Burhan Kuzu ilk gece ’vatandaş kaosu seçti’, sağlık bakanı Müezzinoğlu ’başkan seçilseydi bunlar yaşanmazdı’, cumhurbaşkanı bir televizyon programında ’400 milletvekili alınsaydı bunların hiç birisi yaşanmazdı’, son olarak Davutoğlu ’biz gelmezsek beyaz Toroslar gelir’ dedi. Yani vatandaşların bilinç altına doğru bir fikir aşılaması yaparak, kendilerinin iktidar olmaması halinde kan göz yaşının durmayacağı, kötü günlerin yaşanacağını ima ediyorlar. Biz CHP olarak vatanın kurtuluşunda yabancı güçlere teslim olmayan Türk milleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teslim olmayacaktır. Geçen seçim kaynakların tartışıldığı bir seçimdi. CHP’nin emekliye iki maaş ikramiye, çiftçiye mazot 1,5 TL, asgari ücret 1.500 TL gibi vaatlerine kaynağı nereden bulacaksınız diyorlardı. Bizden sonra MHP, HDP ’bizde vereceğiz’ dediler. Bugün AKP ’bizde vereceğiz’ diyor. Bu seçim samimiyet seçimi olacaktır. Biz 7 Haziran öncesi ne demişsek, aynısını yine söylüyoruz. Diğer partiler CHP’nin kaynak açıklamalarını görünce ’bizde vereceğiz’ dediler. Bu seçimde vatandaşların samimi olmayan partilere mi yoksa, seçim vaatleri değişmeyen CHP’ye mi oy vereceğini göreceğiz. CHP olarak ümidimiz tek başına iktidara gelmek. Gelemesek de CHP verilen sözleri muhalefette de olsa yerine getirmek için çalışacaktır. Sizden destek istiyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!