Cazibe merkezine dönüştürülecek atıl alanda ilk etap çalışmaları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Cazibe merkezine dönüştürülecek atıl alanda ilk etap çalışmaları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2021 13:10

Cazibe merkezine dönüştürülecek atıl alanda ilk etap çalışmaları tamamlandı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre ilçesi, Karaçay Deresi çevresindeki 30 bin metrekarelik atıl alanda, büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan peyzaj uygulama projesinin birinci etap çalışmaları tamamlandığı bildirildi. İkinci etap çalışmalarına kısa sürede içinde başlanacak projenin tamamlandığında bölgenin yeni bir cazibe alanı haline geleceği belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Güzelyurt Mahallesi'nde Karaçay Deresi'nin yanında bulunan 30 bin metrekarelik atıl alanda, bir süre önce peyzaj çalışması başlattı. Söz konusu alandaki toprak tamamen kazındı. Yerine 600 kamyon dolusu bahçe bitkisi toprağı dökülüp, otomatik sulama sistemi kuruldu. Ardından arazi tamamen çimlendirilip, ağaçlandırıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Gökmen Aytaç, Güzelyurt Mahalle Muhtarı Aynur Tava ile söz konusu alanda inceleme yapıp, çalışmaların durumu hakkında bilgi aldı.

301 Maden Şehitleri Hatıra Ormanı'nın da yanında bulunduğu mevcut alanda yürütülen peyzaj projesi hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, ikinci etap çalışmalarına da değindi Öztozlu, "Burada insanların rahatça yürüyebileceği, spor yapabileceği, fitness aletleri olan 2 bin 500 metreye yakın tartan pistinin olduğu, çim armatürleri ve aydınlatmaları ile ve özellikle meydan çalışmasıyla güzel bir alan kazandıracağız. Meydan çalışmamızda alttan fıskiyeli havuzumuz olacak. Yine vatandaşlarımızın oturabileceği, çocukların bisiklete binip, kaykay yapabileceği güzel bir alanımız olacak. Ciddi anlamda aydınlatma çalışması yapacağız. Buranın geceleri de ayrı bir güzelliği, cazibesi olacak. Son olarak da çiçeklendirme çalışması ile buradaki faaliyetlerimizi sonlandıracağız. Proje tamamlandığında buranın ayrı bir cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!