Sağlık çalışanlarına moral için üzüm hoşafı, kek ve poğaça dağıttılar

Güncelleme Tarihi:

Sağlık çalışanlarına moral için üzüm hoşafı, kek ve poğaça dağıttılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2020 14:01

Sağlık çalışanlarına moral için üzüm hoşafı, kek ve poğaça dağıttılar

Haberin Devamı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, koronavirüs salgını ile mücadele gece, gündüz demeden özverili bir şekilde, ön saflarda çalışan sağlık çalışanlarına üzüm hoşafı, kek ve poğaça ikram edilerek, destek verildi.

Alaşehir Belediyesi ile S.S. Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi üyeleri, koronavirüs salgını nedeniyle herkesin 'evde kal' çağrılarına uyup, dışarı çıkmadığı bir dönemde fedakar bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarına moral vermek için harekete geçti. S.S. Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi üyeleri, hijyene koronavirüsün önlemesine karşı alınan kurallarına uyarak, özel olarak tekrar çalışma kararı aldı. Kooperatif üyeleri, soluğu mutfakta alıp,  Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızı kurtarmak için mücadele veren Mehmetçikler'in milli yiyeceği olan üzüm hoşafı yanında poğoça ve kekler hazırladı. Tek tek poşetlenen bu unlu mamuller ve ağzı kapalı kaplara doldurulan üzüm hoşafları Alaşehir Devlet Hastanesi'nde görevli, doktor, hemşire, hasta bakıcı ve personele dağıtıldı.

CHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, dünya çapında salgın olan ve Türkiye'yi de olumsuz yönde etkileyen koronavirüs salgını karşısında milli mücadele verildiğine dikkati çekip, "Ülke olarak topyekün çalışma içerisindeyiz. Hükümetimizin çalışmalarına destek veriyoruz. Sağlık Bakanlığımız'ın hazırlamış olduğu kurallara Belediye olarak, vatandaşlar olarak uyarak, uyum içinde çalışıyoruz. Bugün de Alaşehir'de hizmet veren Kadın Kooperatifi üyelerimizin özel olarak, Kurtuluş Savaşı'nda askerlerimiz, en önemli yiyeceği olan üzüm hoşafı ve yanında poğaça hazırlayarak, bizler için tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızı kurtarmak için savaşan askerlerimiz  gibi salgın karşısında, savaşan sağlık çalışanlarımıza dağıtarak, onların moral ve motivasyonlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu küresel mücadelede en ön saflarda çalışanların sağlık personelleri olduğunu biliyor ve onlara başarılar diliyoruz" dedi.

S.S. Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi Başkanı Selen Öküzcüoğlu, Alaşehirli kadınlar olarak, her zaman sağlık çalışanlara desteğe hazır olduklarını söyledi.

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kadir Gem de destekleri nedeniyle Belediye ve Kadın Kooperatifi üyelerine teşekkür etti.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!