Kaymakam Uçgun'da ev kadınlarına salgınla mücadele için 'gün yapmayın' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Uçgunda ev kadınlarına salgınla mücadele için gün yapmayın uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2020 11:58

Kaymakam Uçgun'da ev kadınlarına salgınla mücadele için 'gün yapmayın' uyarısı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesi kaymakamı Abdullah Uçgun, kovid-19 tedbirleri kapsamında ev kadınlarına, ev ziyaretleri ve gün yapmamaları ve maske, mesafe, hijyen kuralına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, yaptığı yazılı açıklama ile kovid -19 salgınına karşı alınan önlemler konusunda uyarı ve hatırlatmalarda bulundu. Alaşehir genelinde alınan tüm tedbirlere ve yapılan uyarı ve denetimlere rağmen kovid-19 vakalarında artışın devam ettiğini belirten Kaymakam Uçgun, "İlçemizde görülen pozitif vakalarda gençlerin oranı her geçen gün artmaktadır. 'Bana bir şey olmaz' psikolojisi virüsle mücadelede en büyük zaafımız. Lütfen tedbirlere ve kurallara daha fazla uyalım. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim. Salgının yayılma hızını azaltmak için ev, akraba, eş-dost, komşu ziyaretleri, taziyeler, düğünler, mevlitler, hayırlı olsun ziyaretleri, bebek görmeleri, misafirlik ve kadınlar arası yapılan günleri lütfen erteleyelim. Ev ziyaretlerinde kapalı ortamlarda bulaş riski çok fazla olduğundan kalabalık ortamlardan uzak duralım. Bu mücadelede en büyük gücümüz başta ev kadınları olmak üzere tüm  hemşehrilerimizin desteği olduğunun bilinmesini isterim. Lütfen maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım, kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım" dedi.

Öte yandan, Alaşehir'de belediye ve cami hoparlöründen, her gün  belirli aralıklarla, koronavirüs önlemleri için maske, mesafe ve hijyen kuralarına uyulması konusunda duyurular yapılıyor.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!