Alaşehir'de pazardan toplanan gıda maddesi atıkları yaban hayvanlarına yem oldu

Güncelleme Tarihi:

Alaşehirde pazardan toplanan gıda maddesi atıkları yaban hayvanlarına yem oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2021 18:33

Alaşehir'de pazardan toplanan gıda maddesi atıkları yaban hayvanlarına yem oldu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesindeki Salı Pazarı'ndan toplanan atık sebze, meyve ve çeşitli gıda maddeleri Belediye temizlik işçileri ve zabıta ekipleri tarafından ayrı ayrı toplanıp, kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için yüksek kesimlerdeki ormanlık alanlara bırakıldı.

Son günlerde karlı, soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının Alaşehir Belediye yardım eli uzattı. İlçedeki salı günleri kurulan kapalı pazaryerinden Belediye temizlik işçileri ve zabıta ekipleri tarafından tek tek toplanan sebze ve meyve ve diğer gıda maddesi atıkları 4x4 pick-up kamyonetlere yüklenip, aralarında Kozluca, Azıtepe, Osmaniye ve Horzumkeserler'in de bulunduğu kırsal mahallerdeki yüksek kesimlerde bulunan orlanlık alanlara götürülüp, belirli noktalara döküldü.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, havaların soğuk gitmesi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı yüzünden aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan yaban hayvanlarına yiyecek ve su bırakıyoruz. Amacımız yaban hayvanlarının soğuk ve karlı havalarda beslenmelerini sağlayarak, yoğun kış şartlarına direnebilmelerini sağlamak" dedi.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!