Alaşehir'de okul öncesi eğitim alamayan dezavantajlı çocuklara oyun sandığı

Güncelleme Tarihi:

Alaşehirde okul öncesi eğitim alamayan dezavantajlı çocuklara oyun sandığı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2021 10:13

Alaşehir'de okul öncesi eğitim alamayan dezavantajlı çocuklara oyun sandığı

Haberin Devamı

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA) - MANİSA'nn Alaşehir ilçesinde, 4 mahalledeki okul öncesi eğitim alamadıkları ve okula gidemedikleri için dezavantajlı olan çocuklara içinde oyuncak ve eğitim malzemeleri bulunan toplam 12 oyun sandığı dağıtıldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak finansmanı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun 'Kalite ve Erişimin Artırılması Projesi'   kapsamında Alaşehir'in kırsal  Delemenler, Subaşı, Serinyayla ve Keskinler mahallelerindeki dezavantajlı çocuklara ve ailelerine oyun sandığı hediye edildi. 1 Kasım 2020 tarihinde başlayan projeyle, dezavantajlılar başta olmak üzere çocukların erken çocukluk eğitimi hizmetlerine erişiminin ve sunulan eğitimin kalitesinin artırılması olduğu bildirildi. Erken çocukluk eğitimi hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve çeşitlendirilmesinin de projenin hedefleri arasında olduğuna dikkat çekildi. Proje kapsamında içinde oyuncak ve eğitim malzemeleri bulunan toplam 12 oyun sandığı, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tuba Buket Aydemir, Gülçiçek Hatun Anaokulu Müdürü Zübeyde Özdemir ve Gülçiçek Hatun Anaokulu   öğretmeni Gülden Gönen, Rehber öğretmen Kader Çetin'den oluşan ekip tarafından dezavantajlı çocuklar ve ailelerine teslim edildi.
Alaşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tuba Buket Aydemir, proje kapsamında hazırlanan 2 bin adet 'Benim Oyun Sandığım Eğitim Seti'nin erken çocukluk eğitimine erişimi olmayan dezavantajlı bölgelere dağıtıldığını söyledi.
Gönüllü öğretmenlerin oyun sandığı dağıtılan aileleri ve çocuklarını evlerinde ayda en az bir kere olmak üzere ziyaret edip, 'Benim Oyun Sandığım Eğitim Seti' kullanacaklarını belirten Aydemir, "Bu şekilde dezavantajlı çocukların ev temelli erken çocukluk eğitimi desteklenecek. 'Benim Oyun Sandığım' kapsamında, özellikle erken çocukluk eğitimi hizmetlerine erişimi sınırlı olan veya hiç olmayan elverişsiz koşullarda yaşayan 6 yaşın altındaki çocuklara ve ailelerin eğitimi hedefleniyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!