Akhisar'da sokak hayvanları için doğal yaşam alanı kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Akhisarda sokak hayvanları için doğal yaşam alanı kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2019 15:10

Akhisar'da sokak hayvanları için doğal yaşam alanı kurulacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde, sokak hayvanları belediye meclisi toplantısında masaya yatırıldı. Toplantıya başkanlık yapan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sokak hayvanları için 5 bin metrekarelik bir doğal yaşam alanı kuracaklarını söyledi.

Akhisar'ın en büyük problemleri arasında yer alan ve vatandaşların sürekli şikayet ettiği sahipsiz sokak hayvanları için Akhisar Belediyesi harekete geçti.

Akhisar Belediyesi Haziran Ayı Olağan Belediye Meclisi Toplantısı'nda sokak hayvanları konusu gündeme alındı. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun başkanlık ettiği toplantıda, sokak hayvanları sorunu ile ilgili ön çalışmanın gerçekleştirdiği belirtildi. Başkan Dutlulu, "Hayvan dostu bir birey olarak, vatandaşlarımızın huzuru ve sokak köpeklerinin sağlığı için oluşturacağımız 'Doğal Yaşam Alanları'nın temellerini bu toplantımız ile attık. Sokak köpeklerinin yaşam haklarına saygı duyarak, yok etmek yerine yaşatarak çözüm bulan bir belediye anlayışıyla, belirlediğimiz bir noktada 5 bin metrekarelik bir alanı, sokak hayvanları için doğal yaşam alanı olarak faaliyete geçireceğiz. Bu projemizi hayvanseverlerimiz ile birlikte alacağımız kararlarla yürüteceğiz" dedi.

Bu tesisin, çocukların küçük yaştan itibaren hayvan sevgisini öğrenebileceği, ailelerin hafta sonlarını keyifli bir şekilde geçirebileceği bir sosyal tesis şeklinde düzenleneceğini de vurgulayan Başkan Dutlulu, maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

AKHİSAR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!