Malatya'da 'Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi' düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Malatyada Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2021 15:32

Malatya'da 'Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi' düzenlendi

Haberin Devamı

MALATYA, (DHA)- MALATYA'da, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi' sağlık, teknoloji ve bilime ilgilisi olan gençlerden ilgi gördü.
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bilimsenol Platformu tarafından 3'üncü Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi' düzenlendi. Zirveye; Türkiye'nin önde gelen girişimcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Katılımcılara bilim, sağlık ve teknoloji alanlarında gençlere bilgi verildi. Zirve, yeniliklere açık olan gençler tarafından ilgi gördü. İki gün boyunca devam eden zirveyle, öğrencilerin iş sektörünü daha iyi tanıması, sektörde çalışan yöneticilerin başarı hikayeleriyle öğrencilere yol göstermek ve örnek olunması hedeflendi.
Kazakistan Farabi Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Emirhan Belli, küçük yaştan beri birçok bilimsel çalışmalar yaptığını ve bu platformu bilimsel çalışmak yapmak isteyen gençlerle, girişimcileri bir araya getirmek için kurduklarını söyledi. Belli, bilimsel çalışma yapmak isteyen gençlere öncülük etmek istediklerini kaydederek, "BilimSenOl Platformu olarak, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine girişimciliği, bilimi yayıyoruz ve bu sayede de hedefimiz 81 il, şuanda 45 ilde bilimi yaydık. Pilot il olarak da Malatya’da ilk yaptık. Bilim atölyeleri kurduk. Laboratuvar desteği verdik köy okullarına sponsorlarımızın desteğiyle ve daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Umarım bizim gibi birçok genç bilimin, teknolojinin ve girişimin farkına varır. Onlar da bir yerden
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!