Malatya'da kadınlardan 'Alışveriş ve Eğlence' festivali

Güncelleme Tarihi:

Malatyada kadınlardan Alışveriş ve Eğlence festivali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 15:11

Malatya'da kadınlardan 'Alışveriş ve Eğlence' festivali

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- BAŞARILI İş Kadınları Platformu (BİKAP) tarafından Alışveriş ve Eğlence festivali düzenlendi. 
Kentteki bir otelde düzenlenen Şenliğe; Yazıhan Kaymakamı ve Vali yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Selahattin Gürkan,  Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve Başkan eşleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy  Eşi Pervin Ersoy, Malatya Girişim Gurubu Başkan yardımcısı Adnan Baştürk, TOB Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, BİKAP kurucusu Pervin Ersoy, cemiyet ve eğlence dünyasının ünlü isimlerinden, Modacı Işil Reçber, Moda tasarımcısı İvana Sert,  Fulya Gündoğdu, iç dekoratör Mekda Aksu, Gazeteci Yazar Ece Vahapoğlu gibi sanatçılar katıldı. Himayeye Muhtaç Yaşlılar Çocuklar Ve Kadınlar Sosyal Yardım Ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ DER) tarafından yapılacak olan Uyuşturucu Bağımlılığı ve Erişkin Yataklı Alkol Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezleri (AMATEM) kurulması çalışmalarının başlangıç startı verildi. 
BİKAP kurucusu Pervin Ersoy, BİKAP'taki kadın girişimcilerin yolunu açmak için çok güzel derneklerle çok güzel vakıflarla yollarının kesiştiğini belirterek, "Her şeyden önce buraya katılan tüm kadınlarımıza Malatyalı ailelerimize hanımlarımıza teşekkür ediyorum.  Kültür bakanımızın eşi Sayın Pervin Ersoy hanımefendinin bize eşlik ettiği ona verdiği destek için teşekkür ediyorum.  Bizim Malatya gelmemize sebep olan arkadaşlarım var. Onlara teşekkür ediyorum. Malatya Valiliğimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Battalgazi belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir konuya vesile olmak için buradayız. Biz de BİKAP olarak bu konuda destek vermek istiyoruz. Lütfen Malatyalı olarak sizlerde kapı girişindeki ders liderlik masamıza bağışta bulunun.  Yaraları hep birlikte saralım" dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da, ülkemizde bu tür faaliyetler yapıldığını, süreklilik noktasında problemler yaşadığını kaydederek, "İçerikte onun işlevsel anlamında içine doldurmamız gerekiyor.  Bu önemli bir konu. Şehrimizde ve ülkemizde uyuşturucunun ilkokul bahçelerinde küçük çocukların uyuşturucu tercihlerinin çocuklarımıza aile olarak da devlet olarak da sahip çıkamıyoruz.  Eğer uyuşturucu bağımlılığı yaşanmışsa burada ailelerin başta olmak üzere tüm yerel yönetimlerin sorumluluğu vardır.  Sorumluluğu gerçekten tespit ettikten sonra teşhisi doğru koyabiliriz.  Bu proje sadece bir Battalgazi Belediyesi veya HİMYAÇDER öncülüğünde ve Paydaş olarak şu ve bunun katılımıyla devam ettirilmesi geleceğini ifade ediyorum" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  Bu vesileyle bu toplantının yararlı olduğunu düşündüğünü dile getirerek, "Hem projenin paylaş olarak şunu ifade etmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşları bir kalp gibi HİMYAÇDER gibi, Kadem gibi bunlar aslında toplumun detaylarına inecek kılcal damarlarına inecek nüfuz edecek asıl unsurlar bunlardır. Biz de tam olarak bunların yardımcısı olmak durumundayız. Yardımcı olmaktan öte paydaşları olmak durumundayız.  Bu açıdan bugünkü faaliyeti çok anlamlı buluyorum.  Maşta HİMYAÇDER, BİKAP'ı, Battalgazi Belediyesi olmak üzere Üniversite ve Valiliğimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler de her zaman sizlerin bu tür projelerin de yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy  Eşi Pervin Ersoy da kendisinin Malatya'ya İlk gelişi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"BİKAP'ın sayesinde buraya geldim.  Çok başarılı organizasyonları var kendilerine ayriyeten teşekkür ediyorum.  Burada da çok başarılı olacaklarına eminim.  İlettiğiniz mesajları mutlaka yerlerine ileteceğim.  Yolda gelirken biraz da dolaşma fırsatım oldu.  Sayın Vali yardımcımız bizimle birlikteydi onlarla biraz dertleştik.  Burada gençlerde Ciddi bir sorun olduğunu ben bahsedildi.  Bununla ilgili yapılacak projeler den bahsettiler Bununla ilgili elimizden ne gelirse neler yapabilecek tek mutlaka destek olacağız. Malatya için yapacağımız destek Türkiye için geçerli olacaktır. Malatya bu ilk gelişim. Ama son gelişim olmayacak. Çünkü Malatya en az iki üç gün gelip gezilmeli imiş."
Yapılan konuşmaların ardından HİMYAÇDER tarafından katılanlara plaket ve tablo verdi. BİKAP projesi kapsamında düzenlenen Alışveriş ve Eğlence festivalinde, Malatyalı kadınlar alışveriş yaptı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!