Malatya'da 'Ahilik Haftası' kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Malatyada Ahilik Haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2021 15:24

Malatya'da 'Ahilik Haftası' kutlandı

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'da, Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle kutlama töreni düzenlendi. 
Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle Malatya'da Atatürk Anıtı önünde düzenlendi ve burada Oda başkanı ve esnafların katılımı ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin tarafından anıta çelenk sunumu yapıldı. Tören, Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitimi Merkezi'nde devam etti. Törene Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sarıgül, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Deniz, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hakkı Peker, CHP İl Başkanı Enver Kiraz,  Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, oda başkanları, esnaflar katıldı. 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, pandemiden dolayı geçen yıl ve bu yılkı Ahilik Haftası programlarımızı kısa tuttuklarını belirterek, "Daha önceki yıllarda Türkiye'de ilk defa geniş katılımlı törenlerimizde oldu. Türkiye'de ilk defa İnönü Üniversitesinde Ahilik Haftasını üniversitede kutlayan il olduk" dedi. 
'Yılın Ahisi' olarak Mesut Derinpınar, 'Yılın Kalfası' olarak Oktay Doğan ve 'Yılın Çırağı' olarak Serkan Çayır'a ödülleri ve plaketi verildi. 'Yılın Ahisi' Mesut Derinpınar'a ahilik elbisesini Vali Baruş giydirdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!