Görme Engelli Mesut, sokakta müzik yaparak mutlu oluyor

Güncelleme Tarihi:

Görme Engelli Mesut, sokakta müzik yaparak mutlu oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2019 15:14

Görme Engelli Mesut, sokakta müzik yaparak mutlu oluyor

Haberin Devamı

Görme Engelli Mesut sokakta müzik yaparak mutlu oluyor

Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI(Kütahya),(DHA)- KÜTAHYA'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan görme engelli Mesut Erduran (27), sokakta müzik yaparak geçimini sağlarken, insanları eğlendirip mutlu etmenin kendisini de mutlu ettiğini söyledi.

Görme engelli Mesut Erduran, sokakta darbuka çalarak geçimini sağlıyor. Sokakta insanları eğlendirmenin kendisini de mutlu ettiğini ifade eden Erduran, “2.5 aydır darbuka çalışıyorum. Seviyorum darbuka çalmayı. İnsanları sevindirmek, eğlendirmek, insanlara moral olmak beni mutlu ediyor. Ben bunu gönül rızası ile yapıyorum. Yalnız yaşıyorum. Ankara Keçirören'de Atatürk Çocuk Yuvasında kalıyordum. Babam ve annem beni yurda vermiş. O zaman ben 2 yaşında yoktum. 1998 yılında sol gözümden darbe almışım. Sonra ameliyat da olsam gözüm görmüyor. 16 yıldan bu ana sağ gözüm, 21 yıldan bu yana da sol gözüm görmüyor. Daha sonra 2007 yılında sağ kulağımdan ameliyat oldum ama tek kulağımda duyma kaybı oldu” dedi.

Zorluklara rağmen hayattan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Mesut Erduran, bağlama çalmaya öğrenmek istediğini söyledi. Darbuka ile müzik yapan Erduran, “Müzikten çok ilahi söylemeyi seviyorum. Çünkü bana Allah'ı hatırlatıyor, peygamberimi hatırlatıyor, ahretimi, mahşerimi, ölümü ve kabri hatırlatıyor. Bu nedenle de ilahileri daha çok seviyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!