Belediyeden ev ve süs hayvanları satışı yapanlara eğitim

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden ev ve süs hayvanları satışı yapanlara eğitim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2020 17:47

Belediyeden ev ve süs hayvanları satışı yapanlara eğitim

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, Belediye tarafından 15 katılımcıya 'Ev ve Süs Hayvanları' satışı yapan ve yapacak olanlara yönelik sertifika eğitimi verildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 3 günlük eğitimde katılımcılara hayvanların korunması başta olmak üzere hayvan ekolojisi, hayvan davranışı, hayvan bakım ve beslenmesi gibi konularda bilgiler verildi.

Simav Belediyesi Veteriner Hekimi İbrahim Akçay tarafından verilen eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan 15 katılımcıya düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde kursiyerlere seslenen AK Partili Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, petshoplarda satışa sunulan ev ve süs hayvanlarının can taşıdığını, sektörde çalışanların satış öncesi hayvanların yaşamından bakımına kadar her türlü konforundan sorumlu olma zorunluluğuna dikkat çekip, "Ruhsat sahibi olsalar bile sertifikası bulunmayan petshopların ruhsatları iptal edilecek. Bizlerde bu işin sıkı bir takipçisi olacağız. Hayvanlar bize Allah'ın bir emanetidir. Onlara iyi bakmak zorundayız" dedi. Biçer başarılı olan kursiyerlere başarılar temennisinde bulundu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!