Kütahya’da tıbbı genetik polikliniği açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’da tıbbı genetik polikliniği açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2019 10:27

Kütahya’da tıbbı genetik polikliniği açıldı

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tekrarlayan düşükler, erken yaşta kalp krizi, felç ve diğer pek çok genetik olan hastalığın tespiti ve tedavi sürecini belirlemede önemli katkı sağlayacak olan tıbbı genetik polikliniği hizmete girdi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, genetik hastalıkların daha erken tespitinin yapılması için tıbbı genetik polikliniğini hizmete açtı. Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Mine Urfalı, “Eskişehir ve Bursa’dan sonra Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tıbbı genetik polikliniğimiz hizmete açıldı. Tıbbı genetik polikliniğine tekrarlayan düşükleri olan aileler, ailevi kanser sendromları, genç yaş kanser hastaları, gelişme geriliği olan çocuklar, mental problemi olan çocuklar ve ailesinde genetik hastalık olan kişiler başvurabilir. Tıbbı Genetik polikliniğini diğer polikliniklerden ayıran en önemli özelliği aileye genetik hastalıkları konusunda risk bilgilendirilmesi ve aile bireyleri için risklerin saptanması ile genetik hastalık oluşmasının belirlenmesidir” dedi.

‘SONUÇLAR BİR AYDA ÇIKIYOR’

Hastaların polikliniğe başvurduktan sonra hastanın genetik değerlendirilmesi aile öyküsünün alındığını kaydeden Urfalı, “Anlaşmalı olduğumuz laboratuvara kan örnekleri, numuneler gönderilmektedir. Sonuçlar bir buçuk ay sonunda çıktıktan sonra tekrar tarafımızca değerlendirilmektedir. Kişiye özel ilaç tedavileri, ilaç dozlarının ayarlanması konusunda da genetik testler yapılmaktadır. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbı genetik polikliniğinde tüm genetik hastalıklarda tanı ve tedavide yardımcı olunmaktadır. Hastalarımızın çevre illere gitmesine gerek kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!