Kütahya’da protokol sigara denetiminde

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’da protokol sigara denetiminde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2019 17:59

Kütahya’da protokol sigara denetiminde

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA İl protokolü dumansız hava sahasını korumak ve bağımlılıkla mücadele kapsamında kent merkezinde faaliyet gösteren kafe ve restoranlarda denetim yaptı.

Kütahya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir, Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Kunduz ve ilgili şube müdürleri, kapalı mekanlarda sigara yasağının uygulanıp uygulanmadığını denetleyerek teftiş yaptı. Kafe ve restoran işletmelerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, karşılarında protokol üyelerini gören bazı vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Yardımcısı Ertekin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açılır kapanır tavanlı mekanların bundan sonra kapalı alan sayılacağı konusunda vatandaşlara ve iş yeri sahiplerine uyarılarda bulundu.

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Ertekin, vatandaşların sağlığını çok önemsediklerini ve bu konuda hem hükümet hem de ilgili bakanlıklar tarafından çalışmalar yürütüldüğünün altını çizdi. Ertekin, “Gençlerimizin uğrak yerlerinden olan kafeteryalar ve pastanelerle ilgili olarak kurum müdürlerimizle birlikte bir denetim yaptık. Çoğunluk olarak iş yeri sahiplerinin kurallara uyduğunu gördük. Ama tabi eksikleri olanlar da var. Bunlarla ilgili gerekli cezai işlemler yapıldı ve yapılmaya devam edilecek. Kütahya Valiliği başta olmak üzere, Sağlık İl Müdürlüğümüz ve Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte vatandaşlarımızın ve gençlerimizin sağlığı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımız aynı kararlılıkla devam edecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!