Kütahya Belediyesi’ne ‘Akıllı Kent Uygulamaları’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Kütahya Belediyesi’ne ‘Akıllı Kent Uygulamaları’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2021 17:09

Kütahya Belediyesi’ne ‘Akıllı Kent Uygulamaları’ ödülü

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA Belediyesi, Kent ve Başkan Dergisi tarafından organize edilen ve Türkiye’nin her noktasından on binlerce kişinin oy kullandığı programda, ‘Akıllı Kent Uygulamaları’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ödülün kendilerini ve Kütahya’yı gururlandırdığını söyledi.

Akıllı Kent Uygulamaları kapsamında Türkiye’de ilk ve tek olmak üzere birçok uygulamayı günlük hayatın içine sokan Kütahya Belediyesi, Kent ve Başkan Dergisi’nin Malatya’da düzenlediği törende ödüle layık görüldü. Kent ve Başkan Dergisi tarafından organize edilen ve Türkiye’nin her noktasından on binlerce kişinin oy kullandığı programda, Kütahya Belediyesi Akıllı Kent Uygulamaları kategorisinde ödül aldı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ödülün Kütahya’yı onurlandırdığını ve gururlandırdığını ifade ederek, “Şehrimiz adına bizleri onurlandıran ve gururlandıran bir ödülü aldık. Kent ve Başkan Dergisinin Türkiye genelinde yaptığı çalışma sonucunda, il belediyeleri içerisinde ‘Akıllı Kent Uygulamaları’ kategorisinde şehrimize uygun görülen ödülü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucunda aldık. Her iki müdür arkadaşıma ve birlikte çalıştıkları ekiplerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Özellikle bu ödülün Kütahya Belediyesi’ne verilmesinde etkili olan projeleri sıralayan Işık, “2021 yılı içerisinde Türkiye’nin en modern ücret toplama sistemini şehrimizde uygulamaya geçirdik. Yine Türkiye’de ilk ve tek olan akıllı çöp konteyneri sistemini geliştirdik ve uygulamaya koyduk. Şimdi diğer belediyeler bu sistemden yararlanıyor. Akıllı durak uygulamasına geçtik. Akıllı bisiklet ve otopark çalışmalarımız devam ediyor. Akıllı kiosk yani, su dolum ve diğer etkinlikler için kullanabileceğimiz cihazları şehrimize kazandırdık. Bilgi terminallerini yerleştirdik. Yine Kütahya alt yapı izleme sistemini belediyemizde ilk kez uygulamaya koyduk. Bu ve buna bağlı diğer modüllerle, ilimiz Türkiye’de bu ödüle layık görülen bir il olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konultu.

Ödülü Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık adına Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan törende Ulaşım Hizmetleri Müdürü Burak Uludağ aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!