Seydişehir'de Çanakkale destanı tiyatro ile anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Seydişehirde Çanakkale destanı tiyatro ile anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 15:19

Seydişehir'de Çanakkale destanı tiyatro ile anlatıldı

Haberin Devamı

Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR,(Konya)(DHA) - SEYDİŞEHİR Belediyesi Kültür Müdürlüğü, gençlere Çanakkale Savaşı’nı anlatmak amacıyla, ‘’Çanakkale Sargı Yeri, Bir Direniş ve Diriliş Hikayesi’ adlı tiyatro oyunu Seydişehir’de sahnelendi.

Seydişehir Belediyesi, yazarı ve yönetmeni Hasan Özaşlamacı’nın olduğu ‘’Çanakkale Sargı Yeri’’ adlı tiyatro ekibini konuk etti. Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde, sabah öğrencilere, akşamda yetişkinlere perdelenen tiyatroya, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale Sargı Yeri tiyatro ekibi; Türk, Kürt, Çerkez, Laz, gibi birçok farklı yörelerden oluşan ekibiyle oyun esnasında canlı müzik eşliğinde o yörelerin müziklerini canlandırdı. Birlik ve beraberliğin sergilendiği sahnede aynı cephede, aynı vatan, aynı toprak için aynı düşmana karşı birleştiklerini sergilediler. Hey on beşli türküsü ile başlayan tiyatro, henüz 15, 16’sında okullarını, ailelerini bırakıp cepheye giden çocukların, cephedeki heyecanını ve şehadetlerinden üç dakika önce kendi cenaze namazını kılan bir neferin yaşadıkları anları duygu seli içinde seyircilere sundular. Tiyatroda Türk’ün, Kürdün, Çerkez’in, Laz’ın her yöreden insanımızın tek cephe de aynı amaç uğruna birleştikleri ve galip gelindiğini canlandırıldı.

Çanakkale Savaşı, bizim gençlerimize, çocuklarımıza öğretebileceğimiz, anlatabileceğimiz en önemli tarihteki hadiselerden biridir’ diyen Başkan Tutal, “Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu toprakların bedelini Çanakkale’de fazlasıyla ödedik. Bedeli fazlasıyla ödenmiş olan toprakları vatan edinmiş bir ecdadın nesilleriyiz. Dolayısıyla bu vatanın, bu toprakların, bu şühedanın değerini anlamak lazım. Anlamak içinde Çanakkale ve şehitlerle alakalı eserler okumak ve tiyatro sunumlarını izlemek gerekir. Ecdatlarının vatan uğruna canlarını feda ettiği yerleri görmeleri amacıyla biz göreve geldiğimiz günden bu güne kadar öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürdük. Geçmişimizi bilmeden Çanakkale’yi anlamadan geleceğimizi anlamamız, yön verebilmemiz mümkün değildir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!