Selçuklu'dan günümüze kalan tarihi taç kapılar, yeni kuşaklara aktarılacak

Güncelleme Tarihi:

Selçukludan günümüze kalan tarihi taç kapılar,  yeni kuşaklara aktarılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2021 13:26

Selçuklu'dan günümüze kalan tarihi taç kapılar, yeni kuşaklara aktarılacak

Haberin Devamı

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA,(DHA)- SELÇUKLU Belediyesi, Selçuklu döneminden günümüze kadar ayakta kalmış olan tarihi taç kapıları,  hazırlanacak belgesel ve 3 ciltten oluşacak eserle yeni kuşaklara aktaracak. 
Proje ile 315 noktada yer alan taç kapı eserleri fotoğraf ve video ile kayıt altına alınacak. Proje danışmanlığını profesör, doçent ve doktor gibi akademisyenler üstlenecek. Çalışma ile 3 ciltten oluşacak 1512 sayfalık hem Türkçe hem de İngilizce diline sahip eser oluşturulacak. 
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı," Anadolu'nun her noktası dünya kültür mirasının paha biçilmez eserlerini inşa eden Selçuklu mimarisinin güzel eserleriyle çevrilidir. Selçuklu Belediyesi,olarak ismini taşımakla gurur duyduğumuz Selçuklu mirasını her platformda en iyi şekilde tanıtmak amacıyla bugüne kadar birçok proje hayata geçirdik. Bu kapsamda yeni bir eser daha kazandıracak olmanın gururunu taşıyoruz. Yayın hayatına kazandıracağımız "Anadolu Selçuklu Dönemi Taç Kapıları" eseri ile Selçuklu medeniyetinin sanat yapılarındaki süsleme ve motiflerinde  ortaya koyduğu ihtişamı bir kere daha gözler önüne sereceğiz. Eserin gelecek nesillere kaynak oluşturması temennisi ile eserin oluşmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, kültür ve sanat dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.
FOTOĞRAFLI    

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!