PANKOBİRLİK Genel Başkanı: Su olmazsa, hayat olmaz

Güncelleme Tarihi:

PANKOBİRLİK Genel Başkanı: Su olmazsa, hayat olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 14:54

PANKOBİRLİK Genel Başkanı: Su olmazsa, hayat olmaz

Haberin Devamı

 KONYA,(DHA)- PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, ''Gıda da olmazsa olmazımız, suyun verimli kullanımı ile korunmasıdır. Gıdanın geleceği konusunda bu husus birinci sıradadır, bütün tedbirler de bu minvalde alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki, su olmazsa hayat olmaz. Kullanılacak enerjinin ekonomik olması sağlanmalıdır.''dedi. 
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (ŞEKER-İŞ) tarafında düzenlenen 'Gıdanın Geleceği Ellerimizde' isimli zirve, Ankara'da bir otelde düzenlendi.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de katıldığı programda konuşan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu,    şunları söyledi:
''Kurumumuzun ülkemizdeki gıda güvenliği ve gıda arzında önemli işlevler yaptığını burada özellikle belirtmek istiyorum. Güvenli gıda ve genel olarak gıdanın geleceği için bu tür çalışmaların büyük önem arz ettiği muhakkaktır. Gıdanın geleceğini tarımın ve üretimin geleceğinden, tarımın geleceğini ise başta suyumuzun kullanımı ve tedariki ile birlikte, tarlalarımızdan, toprağımızdan, bu alanlarda teknolojiden faydalanmaktan, çiftçilerimizden, üreticimizde ayrı düşünmemiz mümkün değil.Bütün bu süreçlerde, bir noktada oluşacak hatanın aslında bütün zinciri olumsuz etkileyeceğini hepimizin çok iyi bilmesi gerekiyor.” 
Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile gıda arzında bir aksaklık olursa nasıl sıkıntılara girdiğini  pandemi de herkesin gördüğünü  belirten  Erkoyuncu, ''Türkiye üretmek zorundadır. Üreticisine sahip çıkmak zorundadır. Planlı ve sözleşmeli tarımı bütün tarım sektörü için uygulayacak alt yapıları, yasal düzenlemeleri biran önce yapmak zorundadır, yapmak zorundayız. Gıdada olmazsa olmazımız, suyun verimli kullanımı ile korunmasıdır. Gıdanın geleceği konusunda bu husus birinci sıradadır, bütün tedbirler de bu minvalde alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki, su olmazsa hayat olmaz. Kullanılacak enerjinin ekonomik olması sağlanmalıdır. Özellikle tarımda yenilenebilir enerji unsurlarının teşvik edilmesi ve kullanılmasında öncü olunarak, bu alanda çalışmalar hızlı bir şekilde yapılmalıdır. Teknolojiden en verimli bir şekilde yararlanılarak toprağın ömrü uzatılmalıdır. Tohumda yenileşme çalışmaları artırılmalı, kuraklığa dayanıklı ve verimli ürün elde edebilmek için çalışmaların yoğunlaştırılması gerekmektedir.''diye konuştu.(DHA)
FOTOĞRAFLI  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!