Mevlana Müzesi'ne 4 renkte ışıklandırma

Güncelleme Tarihi:

Mevlana Müzesine 4 renkte ışıklandırma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 11:55

- Şeb-i Arus törenleri dolayısıyla en yoğun günlerini yaşayan Mevlana Müzesi ile müzenin üstünü örten üç küçük kubbe ve Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe) ışıklandırma projesiyle geceleri ayrı bir güzelliğe büründü - Müzede, sema ayinlerindeki dört selamlıkta kullanılan mavi, kırmızı, yeşil ve beyaz renkteki ışıklandırma, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor

Haberin Devamı

KONYA (AA) - ABDULLAH DOĞAN - Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla en yoğun günlerini yaşayan Mevlana Müzesi ile müzenin üstünü örten üç küçük kubbe ve Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe), ışıklandırma projesi ile geceleri ayrı bir güzelliğe büründü.

Eserlerinde verdiği sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajlarıyla tüm insanlığı kucaklayan Hazreti Mevlana'nın türbesini ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Konya'ya geliyor.

İnsanlığı derinden etkileyen öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran Türk ve İslam aleminin en büyük mutasavvıflardan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin meftun bulunduğu Mevlana Müzesi, en yoğun günlerini yaşıyor. 7 Aralık'ta başlayan ve ''Şeb-i Arus törenleri'' olarak da bilinen Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, coşku ve heyecanla devam ediyor.

Haberin Devamı

Konya'da çok sayıda kurum ve kuruluşun işbirliğiyle bu yıl "Feyizler, safalar ziyade ola" temasıyla gerçekleştirilen törenlere dünyanın birçok yerinden yerli ve yabancı ziyaretçi geliyor.

- Müzede çalışmalar sürüyor

Türkiye'nin en çok gezilen müzeleri arasında yer alan Mevlana Müzesi'nde, çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Her yıl Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" çağrısına uyarak dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ziyaret ettiği müzede, "Mevlana Müzesi Işıklandırma Projesi" uygulandı.

AA muhabirinin müze yetkililerinden aldığı bilgiye göre, "Mevlana Müzesi Işıklandırma Projesi"nde son aşamaya gelindi.

Şeb-i Arus törenleri öncesi başlatılan proje kapsamında, müzenin üzerini örten üç küçük kubbe ile Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe) ışıklandırıldı. Sema ayininde kullanılan farklı renklerdeki ışıkların yansıtıldığı müze, akşamları çok daha dikkat çekici bir atmosfere büründü. Mavi, kırmızı, yeşil ve beyaz rengindeki spotlar, kubbelerin üzerindeki işlemeleri ile taş yapının dokusunu çarpıcı şekilde ortaya çıkardı.

Işıklandırma çalışması kapsamında, Mevlana Müzesi'nin renkli aydınlatmasının, Şeb-i Arus törenlerinden sonra da devam edeceği öğrenildi. Halen çalışmaların sürdüğü müzedeki aydınlatma projesinin en son halinin, Şeb-i Arus akşamı olan 17 Aralık'ta görülebileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!