Türk Kızılay'ı Meram şubesinin Yeni binası hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk Kızılayı Meram şubesinin Yeni binası hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2021 16:26

Türk Kızılay'ı Meram şubesinin Yeni binası hizmete açıldı

Haberin Devamı

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)- MERAM Belediyesi, Türk Kızılay’ı Meram Şubesi'ne tahsis edilen hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Yeni bina ile Türk Kızılay’ının Meram’da yürüttüğü çalışmaların çok daha koordineli ve organize olmasının önünü açacak.  

Meram Belediyesi’nin Türk Kızılay’ı Meram Şubesi'ne tahsis edilen hizmet binası açıldı. Kızılay’ın yeni binası Meram’da yürüttüğü çalışmaların çok daha koordineli ve organize olmasının önünü açacak. Türk Kızılay’ının 153 yıldır hiç durmayan bir gemi gibi olduğuna vurgu yapan Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can, bu ‘iyilik hareketinin her geçen gün büyüyerek bugünlere geldiğini ifade etti. Yeryüzünde ‘hoş bir seda bırakabilmek’ adına gayret gösterdiklerini söyleyen Can, “Bu çerçevede çok güzel işlere imza attık. Bu faaliyetler bazında dünyada ilk beşe girmiş bir kurumuz. Bu başarılarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 93’ünü karşılıyoruz. Eskiden yaşanan vahim durumlar artık yaşanmıyor. Allah’a ne kadar hamd etsek azdır.” Dedi.

KIZILAY KARANLIK GÜNDE TÜM DÜNYAYA DOĞAN HİLALDİR

Kızılay’ın sadece bir yardım kuruluşu olmaktan ziyade ülkemizin büyüklüğünü tüm dünyaya her açıdan gösteren dev bir çınar olduğunu belirten Başkan Mustafa Kavuş; “Kızılay candır, kandır. Kızılay en karanlık günde sadece Türkiye’de değil tüm dünyada doğan hilaldir. Nerede bir mazlum ya da yardıma muhtaç varsa oraya koşandır. Afette enkazın altına uzanan eldir. Sahada kurulan çadırdır. Kaynayan çorbadır. Hepimizin gururudur. Kimsesizlerin kimsesi olmasının yanında ülkemizi her yerde temsil edendir. Kızılay hepimiziz aslında. Karatay, Selçuklu, Meram, Konya ve Türkiye nerede bir ihtiyaç olursa oraya koşarız. Meram’da da resmi olarak şekillendiği günden bu yana birlikte koşturuyoruz. Kendimizden ayrı görmüyoruz. Allah yolumuzu daim eylesin. Gönüllü sayısını artırarak bereketimizi de artıracağız. Kızılay’a hiç ihtiyaç duyulmamasını ama Kızılay’ı da milletimizin başından eksik etmemesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Şubemiz Meramımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!