Selçuklu Belediyesi'nden eğitim ve kültür lansmanı

Güncelleme Tarihi:

Selçuklu Belediyesinden eğitim ve kültür lansmanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 14:16

Selçuklu Belediyesi'nden eğitim ve kültür lansmanı

Haberin Devamı

Adem YILDIZ/KONYA, (DHA) - SELÇUKLU Belediyesi, eğitim ile kültür alanında yapılan projeleri ni tanıttı. Belediye Başkanı Başkan Ahmet Pekyatırmacı, ''Eğitimin özü, beyinlere bilgi yığmak, miktarını artırmak, depolamak, beyinleri nefessiz bırakmak değil; kendimizi anlamak, geliştirmek, tefekkür edebilmek, bilgimizi paylaşmayı öğrenmek, koşulsuz hakiki sevgiyi, evrensel hoşgörüyü ve toplumsal mutabakatı kazandırarak güçlü bir şahsiyet inşa edebilmektir.''dedi. 

Selçuklu Belediyesi, kongre merkezinde düzenlenen toplantıda 'Eğitim ve Kültür' projelerini tanıttı. Eğitimin sadece dört duvar arasında olmadığını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ''Eğitimin özü, beyinlere bilgi yığmak, miktarını artırmak, depolamak, beyinleri nefessiz bırakmak değil;  kendimizi anlamak, geliştirmek, tefekkür edebilmek, bilgimizi paylaşmayı öğrenmek, koşulsuz hakiki sevgiyi, evrensel hoşgörüyü ve toplumsal mutabakatı kazandırarak güçlü bir şahsiyet inşa edebilmektir.Bu eğitim anlayışı eğip bükmek, yönlendirmek ve kalıba sokmak şeklinde değil, insanın özünde var olan bilginin, yeteneğin, pratiğin ve nihayetinde iyiliğin dışa çıkarılması biçiminde olmalıdır. Eğitimin sadece dört duvar arasında bilgi akışından ziyade doğayla iç içe, özgürce ve keyifle yapılması gerekliliği karşımıza çıkmaktadır" dedi.

'BİLİNÇLİ VE SAYGILI PARK'

Trafikte hoşgörülü,  sabırlı, yayalara saygılı olma bilincini oluşturmayı amaçlayan Trafik Eğitim Parkı'na değinen Pekyatırmacı, "Trafik parkı toplam 8 bin metrekare alana sahiptir.  Trafik Eğitim Parkımızda simülasyon merkezi ve ailelerimizin rahatlıkla çocuklarını takip edebilecekleri, dinlenebilecekleri mekanlar da yer almaktadır. Çocuklarımıza, park içerisinde hem yaya hem yürüyüş hem de araç yollarında trafik eğitimleri verilmektedir" şeklinde konuştu.

BAŞKAN AHMET PEKYATIRMACI 5 YENİ PROJENİN MÜJDESİNİ VERDİ

Lansmanda eğitim ve kültür alanında yapılan projeleri aktaran Başkan Pekyatırmacı, 5 yeni projenin de müjdesini verdi. Selçuklu ilçesinde yapılacak projeler ise Uzaktan Eğitim Destek Merkezleri, Hatice Hatun Külliyesi Ve Çocuk Mektebi, Selçuklu Sosyal Gelişim Ve Sanat Merkezi, Selçuklu Şehir Kütüphanesi ve Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi olduğu öğrenildi. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “'İyi birey iyi toplum' yaklaşımı ile yürüttüğümüz bu faaliyetlerimize ara vermeden devam edeceğiz" dedi. Ayrıca bu yıl ilki düzenlenen programda, 'eğitim ve kültür ödülü' hayırsever Lokman Yıldız'a verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!