Pedallar uluslararası Mevlana bisiklet turu için çevrilecek

Güncelleme Tarihi:

Pedallar uluslararası Mevlana bisiklet turu için çevrilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2021 20:58

Pedallar uluslararası Mevlana bisiklet turu için çevrilecek

Haberin Devamı

Adem YILDIZ/KONYA, (DHA) - TÜRKİYE Bisiklet Federasyonu tarafından Konya'da 26’ncısı düzenlenecek Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu öncesinde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Yarın ilk startımızı alacağız. 4 günlük tur hem şehrimizin tanıtımına katkı hem de sporcuların güzel hatıralarla ülkelerine dönmelerini sağlayacak" dedi.

Konya Büyükşehir, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerinin desteğiyle 26’ncısı düzenlenecek Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu öncesinde tanıtım toplantısı düzenlendi. 4 etapta gerçekleştirilecek turun Konya’nın tanıtımına katkı yapacağını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay," Hedefimiz Konya’nın sadece Türkiye’de, dünyanın en önemli bisiklet şehirlerinden birisi olması için gayret ediyoruz" dedi.

15 ÜLKEDEN 20 TAKIM

Toplantıda konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, 26 yıl önce başlayan organizasyonun belediyelerin desteğiyle bugünlere geldiğini belirterek, turun pandemiye rağmen yaklaşık 20 takımla koşulacağını ifade etti. Mevlana Bisiklet Turu’nun, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan sonra Türkiye’nin en büyük turu haline geldiğini kaydeden Küçükbakırcı, “Belediyelerimizin destekleriyle bütün eksiklerimizi tamamlamış durumdayız. Bu tür organizasyonlarla hareketli yaşama destek veriyoruz. İnsanların hareketli yaşamı tercih etmesi bu tür organizasyonlara bağlı. Bu organizasyonlarla birlikte bisiklete binenler her geçen gün artıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 26'ıncı Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda 15 ülkeden, 20 takımla 136 sporcu mücadele edecek. Yarış 01 Nisan 2020 Perşembe günü saat 10.00’da Mevlana Meydanı önünden start alacaktır. Yarışlar 4 gün boyunca devam edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!