Konya'da kaçak yapıyla mücadelede yeni dönem başladı

Güncelleme Tarihi:

Konyada kaçak yapıyla mücadelede yeni dönem başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 16:01

Konya'da kaçak yapıyla mücadelede yeni dönem başladı

Haberin Devamı

Adem YILDIZ/KONYA,(DHA) - KONYA'nın Meram ilçesinde devam eden kaçak yapıyla mücadelede yeni kararlara imza atıldı. Özellikle tarım arazilerinin heba edilmesine asla müsaade etmeyecekleri vurgulayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Kaçak yapı bir hak işgalidir. İmar barışını ve pandemi sürecini su istimal edip bunu fırsat bilerek hazine arazilerine ya da şahsi araziler üzerine imara aykırı olarak yapılan kaçak yapıların yıkımlarını gerçekleştirmeye başladık" dedi.

Meram Belediyesi kaçak yapılarla mücadeleye tavizsiz bir şekilde devam ediyor. Başlatılan yeni ve kararlı süreç ile birlikte ilçe genelinde bulunan hazine arazilerine ait ya da şahsa ait olup imara aykırı yapılan kaçak yapılar tek tek tespit edilerek yıkımları gerçekleştirilmeye başlandı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bu mücadele aynı zamanda geçmişimizden devraldığımız emanete sahip çıkmak, geleceğe hakkıyla mamur edilmiş bir Meram bırakmak, doğaya ve çevreye sahip çıkmak anlamı taşıyor. Bu nedenle mücadelemizi tavizsiz bir şekilde devam ettiriyoruz ettirmeye de devam edeceğiz” dedi. 

“HEMŞEHRİLERİMİZİN HAKKINI KORUYARAK, EMANETLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Kaçak yapının bir hak işgali olduğuna vurgu yapan Başkan Kavuş, ''İmar barışı ve pandemi sürecini suiistimal ederek hazine arazilerine ya da şahsi araziler üzerine imara aykırı olarak yapılan kaçak yapıları tespit ederek, encümenimizin uyguladığı idari para cezalarının yanında alınan kararlarla da yıkımları gerçekleştirmeye başladık. Yeni kaçak yapılarla ilgili denetim ve kontrollerimizi de sürdürüyoruz. Meram doğal güzellikleriyle ve yeşil alanlarıyla Konya’nın en güzel ilçelerinden biridir. Meram gibi bir güzelliği korumak benim ve tüm ekip arkadaşlarımın en önemli görevlerinden biri. Meram’da kaçak yapı sevdasına düşenler karşılarında daima bizi bulacaklar” dedi.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!