Karatay'a İmam Hatip Ortaokulu kazandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Karataya İmam Hatip Ortaokulu kazandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2021 17:08

Karatay'a İmam Hatip Ortaokulu kazandırıldı

Haberin Devamı

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA) - Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak ilçeye kazandırılan 24 derslikli Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu açıldı.

Karatay Belediyesi tarafından Hacıyusufmescit Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 24 derslikli Sezai Karakoç Ortaokulu’nun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nun eğitim camiasına hayırlar getirmesini dileyen Kartay Belediye Başkan Hasan Kılca, “Bizler Karatay belediyesi olarak kalıcı eser bırakma derdindeyiz. Eğitimde kalitenin yükselmesi, çocuklarımızın en kaliteli yerlerde eğitim alması ve yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda da ilçemizde ülkemizin geleceğine yön ve ışık verecek güzel mekânlar kazandırmaya devam ediyoruz. İçerisinde kütüphane, fen ve müzik dersliği, beden eğitimi salonu ile daha birçok bölümün olduğu 24 derslikli Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’muzu da hizmete açıyor olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Sezai Karakoç, hepimizin fikir kumaşına ilmek atmış bir büyük mütefekkir, ölmez dizelerin diline düşürüldüğü bir büyük şairdir. Sezai Karakoç, tıpkı Necip Fazıl, Nuri Pakdil ve her birini tanımaktan kıvanç duyduğumuz “Yedi Güzel Adam” misali üzerimizde hakkı olan bir büyüğümüzdür. O, nefesi çağları aşan bir soluk, milletimizin bağrında güm güm atan koca bir yürektir. O, iman yüklü bir kalp, engin bir gönüldür. Toplamda 8 milyon 300 bin lira maliyetle yapımını tamamlayarak hizmete açtığımız ve Sezai Karakoç’un adını taşıyan bu okulumuzdan da inşallah eğitim ve düşünce tarihimize damga vuracak yeni daha nice güzel adamlar yetişecektir. Bu konuda hem eğitim camiamıza hem de bütün öğrenci kardeşlerime sonuna kadar inanıyorum” dedi.

İSMİYLE GÜZEL OKULUMUZ HAYIRLI OLSUN

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasına “En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır” diyerek başladı.

Geleceğimizi şekillendirme noktasında çocukların eğitimle buluşturulmasının önemine değinen Seyit Ali Büyük, “İsmiyle müsemma bir okulumuz bu. İnşallah öğrencilerimiz de bu okulumuzda çok güzel bir şekilde yetişecekler. İki Büyük hedefimiz var birincisi okullarımız arasındaki imkân farklılıklarını ortadan kaldırmak ikincisi de öğrenme farklılıklarını en aza indirmek Konya eğitime en çok destek veren illerimizin başında geliyor. Eğitime destek veren tüm belediyelerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Fiziki olarak baktığımız zaman uzak merkez taşra arasındaki fark en aza inmiş durumda ve bunda belediyelerimizin katkısı çok fazla. Ben, açılışını yaptığımız okulumuzun hizmete girmesinde büyük katkı sunan Karatay Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KISA SÜREDE İLÇEYE 6 EĞİTİM TESİSİ KAZANDIRMAK BÜYÜK TAKDİR GEREKTİRİR

Programda konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, eğitimin ülkemizin en önemli ve en öncelikli meselesi olduğuna dikkatleri çekerek Karatay Belediyesi’nin de bu hassasiyetle kısa sürede ilçeye 6 eğitim kazandırmasının takdir edilmesi gereken bir konu olduğuna vurgu yaptı. Vali Özkan, şunları söyledi: Konya, özellikle eğitim konusunda çok şanslı. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği söz konusu çalışmalarla şehre önemli eğitim yuvaları kazandırılıyor. Böyle güzel mekânlarda güzel faaliyetlerin icra edilmesi nesillerin geleceği açısından şehre değer katıyor. Konya belediyelerimiz, geleneksel işlerinin dışında insanla ilgili olan her konuda da seferberlik halinde ve oldukça da nitelikli çalışmaları şehrimize sunuyorlar. Karatay’da da kısa süre 6 eğitim tesisinin yapılmış olması çok anlamlı, tebrik ve takdir edilmesi gereken bir husustur. Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nu şehrimize kazandıran Karatay Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bu okulun sağlık içerisinde eğitim faaliyetlerini icra etmesini temenni ediyorum.” 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!