Güneysınır'a lavanta yağı damıtma tesisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Güneysınıra lavanta yağı damıtma tesisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2021 15:08

Güneysınır'a lavanta yağı damıtma tesisi açıldı

Haberin Devamı

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)- KONYA’nın Güneysınır ilçesine lavanta damıtma tesisi açıldı. 150 bin metrekarelik alanda 280 bin lavanta dikimi yapılan Güneysınır’da açılan damıtma tesisinin tarım sanayisine önemli rol alması hedefleniyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Güneysınır’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak esnaflarla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Altay, daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle 1,8 milyon liraya maliyetle ilçeye kazandırılan lavantadan yağ çıkarma işleminin yapılacağı damıtma tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

ÇOK ÖNEMLİ KIRSAL KALKINMA PROJELERİ ÜRETİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkan Altay, Güneysınır’a bugüne kadar 60 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, bir taraftan KOSKİ, bir taraftan Büyükşehir Belediyesiyle hizmetlere devam ettiklerini söyledi. Güneysınır'da tarımsal üretimi, özellikle de lavanta üretimini öne çıkarmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay,  “Bunun için 1,2 milyon fide dağıtımı gerçekleştirdik. Güneysınır belediyemiz ile birlikte lavanta ekimi gerçekleştirdik ve bu lavantanın ekonomisinin, kazancının daha da artması için bir damıtma tesisine ihtiyaç vardı. KOP İdaremizle Konya sınırları içerisinde çok önemli kırsal kalkınma projeleri üretiyoruz. Özellikle üretilen lavantanın işlenmesi, ekonomiye kazandırılması, ekonomik değerinin artırılması ile ilgili çalışma yürütüyoruz.''dedi. 

YENİ BİR TURİZM DESTİNASYONU OLUŞUYOR

Başkan Altay, damıtma tesisinin açılışını yaptıktan sonra lavanta tarlasında da incelemelerde bulundu. Güneysınır Belediyesi ile birlikte 150 bin metrekarelik alanda 280 bin lavanta dikimi gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Altay, “Türkiye’de bu kadar bu kadar büyük alanda lavanta dikimi az yerde var. İnşallah özellikle fotoğraf için gelenlerin Güneysınırımız’ı ziyaret etmesini bekliyoruz. Ayrıca burası Yerköprü Şelalesi yolu üzerinde bir alan. Hem Mersin istikametine gidenler hem de Yerköprü’deki şelaleyi ziyarete gidenler için yeni bir turizm destinasyonu oluşuyor.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!