Konya'nın ihracat rakamı ilk çeyrekte yüzde 11.1 arttı

Güncelleme Tarihi:

Konyanın ihracat rakamı ilk çeyrekte  yüzde 11.1 arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2022 16:07

Konya'nın ihracat rakamı ilk çeyrekte yüzde 11.1 arttı

Haberin Devamı

 KONYA,(DHA)- KONYA Sanayi Odası Başkanı (KSO) Memiş Kütükcü, Konya'nın ihracatının yılın ilk çeyreğinde yüzde 11.1 artırarak 770 milyon 648 bin dolar rakamına ulaştığını belirtti. 
Memiş Kütükcü, açıklanan ihracat rakamlarını değerlendirdi.  Konya'nın yılın ilk çeyreğinde rekor kırdığını belirten Kütükcü, “ Bu yılın ilk çeyreğinde ihracatımızın ilk 3 sırasında; uzun dönemdir liderliği elinde tutan makine ve aksamları sektörü ilk sırada, otomotiv endüstrisi ikinci sırada, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü üçüncü sırada geliyor. Konya’mız sanayi sektöründeki ihracatını tüm zorluklara rağmen artırmayı sürdürüyor. ''dedi. 
Kütükcü, Konya’nın yılın ilk 3 ayında 176 ülkeye ihracat yaptığını  ve ihracat yapılan ilk 10 ülkenin de; Irak, Almanya, ABD, Mısır, Rusya Federasyonu, Polonya, İtalya, İsrail, Cezayir, Birleşik Krallık olduğunu kaydetti. 

Açıklamasında Rusya-Ukrayna savaşının Konya ihracatına etkilerini de değerlendiren Kütükcü, “Konya’mızın mart ayı ihracatı Rusya-Ukrayna savaşından olumsuz etkilendi. Yılın ilk iki ayı ocak ve şubatta Rusya’ya ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 94.5 artmıştı. Mart ayında ise savaşın etkisiyle Rusya’ya ihracatımız bir önceki aya göre yüzde 56.9 düştü. Böylece bu yılın ilk çeyreğinde Rusya’ya ihracatımız yüzde 41.5’luk artışla 32.5 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ukrayna’ya ihracatımıza baktığımızda ise, mart ayında yüzde 96.9’lık ihracat kaybı görüyoruz. Temennimiz bu savaşın bir an önce son bulması” diye konuştu.(DHA) 
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!