Konya Şeker, çiftçiye bayram avanslarını ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Konya Şeker, çiftçiye bayram avanslarını ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2021 14:49

Konya Şeker, çiftçiye bayram avanslarını ödeyecek

Haberin Devamı

 KONYA,(DHA)- KONYA Şeker,  çiftçiye bayram avansları 11 Mayıs Salı ödeyecek. Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, ''Geleneğimizi sürdürüyor ve üreticiyi bayramda avansız bırakmıyoruz. Ertelenemeyecek, ötelenemeyecek temel ihtiyaç olan gıda üretim ve tedarik sürecinin aksamaması için çiftçiye ve gıda sektörüne aşı önceliği istiyoruz.''dedi.   
Gerçekleştirdiği tarımsal sanayi yatırımlarıyla üretici ortaklarının hem ürün çeşitliliğini arttıran hem de ürettiği ürünlerin değerinin artmasını sağlayan  Konya Şeker, üreticisinin maddi kaygılar nedeniyle bayramları buruk geçirmemesi için geleneksel hale getirdiği bayram avansını bu Ramazan Bayramı öncesinde de dağıtacak.  Avanslar ise 11 Mayıs 2021 Salı günü üreticilerin hesaplarına  yatırılacak. 
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk,  ''Bir yıldan uzun bir süredir devam eden ve ne kadar süreceği ne zaman biteceği konusunda kesin bir öngörüde bulunulamayan salgında aşı, ilaç, sağlık ekipmanları, hastane kadar önemli bir temel ihtiyaç kalemi gıda maddeleridir ve ekilen biçilen tarlalarıdır. Bütün ihtiyaçlar, telefondu, arabaydı, gömlekti, tencereydi, bütün lüzumlu veya konfor arttırıcı akla gelen tüm ihtiyaçlar ertelenebilir, tatildi, arkadaşlarla sohbetler rahat günlere bırakılabilir. İki temel ihtiyaç ertelenemez, sonraya bırakılamaz; biri sağlık malzemeleri ve tedavi edici önleyici ilaçlar bir diğeri besin ihtiyacı, yani meyve sebze, her tür gıda maddesi. Bu zor süreçte tedbirler listesinin ilk üç sırası hastalık, açlık ve güvenliktir. Allah’a şükür bu zor geçen süreçte Türk çiftçisi milletine karşı mahcup olmadı. Bir önceki yıl ürettiğinden fazlasını üretti. Bu belirsiz süreçte hem kurum olarak bizim hem de siyasetin temel görevi işleyen ve aksamayan gıda üretim ve tedarik zincirinin yine aksamadan çalışmasını sağlamaktır. Bu çerçevede Türkiye gıda tedarik zincirinin aksamaması, salgın ile birlikte gıda sıkıntısı da yaşanmaması için nasıl adalet sistemi işlesin diye avukatlar, ligler devam etsin diye sporcular öncelikli olarak aşı programına dahil edildiyse, çiftçiden başlayarak gıda işletmelerinde ve dağıtım zincirinde çalışan herkesi bir an önce aşı programına dahil etmelidir. Bu talep bir iltimas talebi değil, salgının işletilmesi zaruri olan, aksadığında telafisi imkânsız sonuçlar doğuracak gıda tedarik zincirinin bozulmaması için önlem talebidir. Türk çiftçisi ve O’nun kurumu olarak işimizi yapıyoruz, virüse çare bulamayız ama hem devletimiz bu işleyen sistemin muhafazası için tedbir alabilir hem de biz ve ilgili kurumlar bu süreçte çiftçinin yükünü hafifletebilir, hafifletme mesuliyetini yerine getirebiliriz. Nitekim toplum sağlığı için tam kapanma ile girdiğimiz bu bayramda Konya Şeker üreticiye destek kapılarını açık tuttu. Sabır ve özen ile bu salgın da elbet bitecek, Konya Şeker’in iyi günde kötü günde üreticiye desteği hiç bitmeyecek. ''diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!