DavutoÄŸlu, ÅŸehit ailelerini ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

DavutoÄŸlu, ÅŸehit ailelerini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 15:12

DavutoÄŸlu, ÅŸehit ailelerini ziyaret etti

Haberin Devamı

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA) - ESKİ Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya’da şehit aileleriyle bir araya geldi.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da ilk olarak  Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Şehir ve Alimleri Sempozyumu'na katıldı. Davutoğlu, sempozyumdaki konuşmasına Mardin’in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün, PKK terör örgütünün bombalı saldırısında şehit düşmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Teröristlerin hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacağını dile getiren Davutoğlu, ''Bu milletin sadece fiili ve fiziki mevcudiyetine değil, imanına, yüreğine, bu topraklara sirayet etmiş kardeşlik bilincine saldıran bu teröristler hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Nasıl Moğol istilasında bu şehir ayağa kalktıysa ve istilacılara karşı ilimle, irfanla yürekle karşı gelmişse, nasıl bu ülke İstiklal Harbi’nde bu aziz topraklarda istilacılara karşı direnmişse, bugün de, yarın da ve kıyamete kadar da bu toprakların gerçek sahipleri olan bu ülkenin çocukları her zaman teröre, her türlü ihanete, karşı da dimdik ayakta duracaklardır'' dedi.
Konferans öncesi Ä°stiklal Marşı okunurken ayaÄŸa kalkmayan Necmettin Erbakan Ãœniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi öğrencisi T.Y. ve H.Y polis tarafından gözaltına alındı. Öğrencilerin polisteki ifadelerinde, ''Özgürlük hakkımızı kullandık. Ä°stiklal Marşı’nı okumadık. Okumadığımız bir marÅŸ için de ayaÄŸa kalkmadık’ ÅŸeklinde ifade verdiÄŸi öğrenildi. Haklarında soruÅŸturma baÅŸlatılan öğrencilerin polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.Â
Eski Başbakan Davutoğlu, konferansın ardından Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret ederek şehit yakınlarıyla görüştü.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!