Beyşehirli doğaseverler, İdlib şehitleri için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Beyşehirli doğaseverler, İdlib şehitleri için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2020 10:15

Beyşehirli doğaseverler, İdlib şehitleri için yürüdü

Haberin Devamı

Muhammed SIDAL/BEYŞEHİR,(Konya)(DHA)- KONYA'nın Beyşehir ilçesinde  doğaseverler,  Suriye'nin İdlib kentinde  şehit düşen askerleri anma için doğa yürüyüşü yaptı. 
Beyşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği, Beyşehir Trekking Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe Beyşehir Belediye Başkan Yardımcımız Zeki Ağmaz ve çok sayıda doğasever katıldı. Doğaseverler düzenlenen yürüyüş etkinliği kapsamında fasıllar mahallesinde Roma ve Hitit dönemlerine ait anıtların bulundu bölgelere giderek, ardından Göçü mahallesinde bulunan Kargın Pınarı’nı ziyaret etti. 
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, son günlerde çatışmaların yoğunlaştığı İdlib'den gelen acı haberlerle kahrolduklarını dile getirerek, doğaseverler olarak şehitlerimiz için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.
Büyükkafalı, “Düzenlediğimiz etkinlikte toplamda 5 kilometrelik bir yürüyüşü gerçekleştirmiş olduk.  Fasıllar mahallesinde Roma ve Hitit dönemlerine ait anıtları ve Göçü Mahallesinde bulunan kargın pınarında doğaseverlerimizle birlikte Türk bayrakları açarak saygı duruşunda bulunduk. Bu etkinliği Mehmetçiklerimize destek vermek, hava saldırısında şehit düşen tüm şehitlerimiz anısına gerçekleştirdik. Tüm şehitlerimizi bu anlamda rahmetle anıyor, gazilerimize ise Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Ayrıca, etkinliklerimize bugüne kadar gösterdiği destek ve katkılardan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a da şükranlarımızı sunuyoruz. ”dedi.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!