KOP Başkanı Bostancı, Akşehir’de incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

KOP Başkanı Bostancı, Akşehir’de incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 16:13

KOP Başkanı Bostancı, Akşehir’de incelemelerde bulundu

Haberin Devamı

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)(DHA)- KONYA OVASI PROJESİ Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile birlikte Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü çerçevesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
KOP Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ile birlikte Akşehir’e gelen Sayıştay Başdenetçisi Uğur Taşyürek, KOP Koordinatörü Ümit Yorgancılar, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya eşliğinde Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Projesi kapsamında restorasyonu yapılan Nasreddin Hoca Evi ile Tarihi Kilise’de incelemelerde bulundu. 
Restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Kilise incelemesinin ardından konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ''KOP destekli projemiz olan Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü projemiz kapsamında restore ettiğimiz kilisede incelemelerde bulunduk. İnşallah yılsonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz. KOP idaremizi denetlemek üzere gelen Sayıştay Baş Denetçimiz Uğur Beyde aramızda KOP’un yaptığı çalışmalarını ve desteklerini yerinde incelemek üzere bugün teknik bir gezi düzenlemişler. KOP destekli projelerimizden olan Nasreddin Hoca Evi’nin restorasyonunu inceledik ve şimdi ise Kilise restorasyonumuzu inceliyoruz ve daha sonra da KOP tarafından projelendirme bölümünde destek gördüğümüz Yukarı Hamamı (Gâvur Hamamı) yerinde inceleyeceğiz.''diye konuştu. 
Kilesinin restorasyonunun 2 milyon bedelle ihale edildiğini ifade eden Akkaya, şu ana kadar yüzde 85 oranında restorasyonun tamamlandığını belirtti,   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!