Seramik sanatçısı Ece Kazan "Sır Küpü" sergisini açtı

Güncelleme Tarihi:

Seramik sanatçısı Ece Kazan Sır Küpü sergisini açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 10:07

Seramik sanatçısı Ece Kazan "Sır Küpü" sergisini açtı

Haberin Devamı

Seramik sanatçısı Ece Kazan "Sır Küpü" sergisini açtı

GÖLCÜK(Kocaeli), (DHA) - SERAMİK sanatçısı Ece Kazan "Sır Küpü" isimli sergisini, Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bulunan Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde açtı.

Ece Kazan, Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde 3'üncü kişisel sergisini sanat tutkunlarının beğenisine sundu. Serginin açılışını sanatçı Sunay Akın yaparken, 100'ü aşkın eser sergilendi. Sergi, 30 Nisan'a kadar açık kalacak. Ece Kazan serginin adının "Sır Küpü" olmasını şu sözlerle açıkladı:
"Serginin adı benim sır fırınını açtığımda duyduğum heyecanla ilgili. Çünkü sır fırınına bir eser yerleştirirken ne kadar kontrol ederseniz edin her zaman küçükte olsa bir sürprizle karşılaşırsınız. Gizemlerle ve sihirle doludur o fırın. Bir muammadır diyorum ve sizleri bu sırrı çözmeye davet ediyorum"

SANAT İNSANA İLHAM VERİR
Eserleri tek tek inceleyen ve çok beğendiğini ifade eden Sunay Akın ise, "Edebiyat dille sınırlıdır, Türkçe bilmeyen bir şey anlayamaz. Ama bu eserler evrenseldir. Karşısına kim gelirse gelsin öyle hayran hayran kalır. O nedenle sanatınıza gıpta ettim bu güzel eserleri görünce. Bana bunlar o kadar iyi geliyor ki. Ben böyle eserlerle, bunlarla besleniyorum. Bu eserlere baktığımda ise şunu görüyorum: Bu eserleri ortaya çıkaran da bir insan, televizyondaki o dehşet sahnelerini yaratanlar da. Gergedan dediğinizde gergedanın dünyası bellidir. Ya da tavus kuşu, zebra dediğimde onun dünyası bellidir. İnsan kim? Bu eserler insan gücü. Bunların her biri bir sinema filmine bedel, otur seyret. Yaşadığımız mekanlarda bu güzellikler olmalı. Sanat eserlerinin olmadığı toplumlarda işte böyle kötü haberler ortaya çıkıyor. İnanın bana bugün kötü ne yaşıyorsak bu güzel eserlerin evlerimizde olmayışından, başka bir şey değil. Sanat, insanı besler, ilham verir"  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!