Otobüs Şoförlerine Simülasyonlu Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Otobüs Şoförlerine Simülasyonlu Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 11:41

Kocaeli'nde yeni alınan toplu taşıma araçlarını kullanacak otobüs şoförlerine simülasyonlu eğitim veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yol güvenliği için ön planda tuttuğu yeni otobüsleri kullanacak şoförlere her türlü hava ve yol koşulu için simülasyonda eğitim veriliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda 200 doğalgazlı yeni otobüsü filosuna dahil ediyor. 60 otobüs 10 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek törenle yolcu taşımaya başlayacak. Bu otobüsleri kullanacak şoförlere yolculukta meydana gelebilecek olumsuzluklar ve olağanüstü durumlara karşı nasıl davranmaları konusunda eğitimler veriliyor.
Teorik eğitimlerini tamamlayan ulaşım personeli, simülasyon ve otobüs üzerinde uygulamalı eğitimini aldıktan sonra başarı durumuna göre sertifika ve elektronik sürücü kartı almaya hak kazanıyor. Büyükşehir’in filosuna katacağı 200 yeni otobüsü kullanacak olan şoförler, olağanüstü bir durumla karşılaşmaları halinde ne şekilde davranacakları konusunda simülasyonla eğitiliyor.
Eğitimlerde otobüs sürücüleri hız, frenleme, sinyal verme, duraktan yolcu alıp indirme işlemlerini başarı ile tamamlamaları gerekiyor. Hareketli Otobüs Simülatörü uygulamasında, karlı hava, güneşli hava, yağmurlu hava, sisli hava seçenekleri ile birlikte çok yoğun, yoğun, az yoğun trafik gibi farklı seçenekler bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!