Ko-mek Önce Meslek Sonra İş Sahibi Yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Ko-mek Önce Meslek Sonra İş Sahibi Yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 11:11

KO-MEK ÖNCE MESLEK SONRA İŞ SAHİBİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR.

KO-MEK’in kursiyer ürünleri teşhir merkezindeki eserler dikkat çekiyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)’nın Doğu Kışla Parkı’nda bulunan Kursiyer Ürünleri Teşhir Merkezi hem branş tanıtımı yaptı, hem de kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini vatandaşlarla buluşturdu.
Yeni dönemde 147 farklı branşta eğitim veren KO-MEK, kursiyerlerine her alanda destek vermeye devam ediyor. Binlerce kursiyeri iş sahibi yapan KO-MEK kursları verdiği eğitimlerle kursiyerlerine maddi manevi destek oluyor. 20 binden fazla kursiyere eğitim öğretim vererek destek veren KO-MEK, Doğu Kışla Parkı’nda bulunan Kursiyer Ürünleri Teşhir Merkezi’nde yapılan ürünleri vatandaşla buluşturma imkânı veriyor. Böylece her gün farklı branşların Kursiyer Ürün Teşhir Merkezi’nde yaptığı uygulamalı derslerle binlerce yeni kursiyer KO-MEK’e adım atıyor. Ürün teşhir merkezinde yapılan çalışmayla el emeği göz nuru ürünler vatandaşın beğenisine sunularak, kursiyerler de ek gelir elde etme imkanı sağlıyor. Vatandaşlar özellikle hediyelik eşya seçiminde bulunmak için buraya gelerek, kursiyerlerin ürünlerinden alabiliyor. Geçtiğimiz hafta yapılan çalışmalarda Yenişehir ve Tepeköy kurs merkezleri iğne oyası, Mehmet Ali Paşa kurs merkezi makine nakışı ve filoğrafi, Aydınkent kurs merkezi ise el nakışı ve mefruşat alanlarında çalışma yaparak vatandaşlara ürünlerini tanıttı.
Yenişehir KO-MEK Kurs Merkezi iğne oyası usta öğreticisi Nagihan Karakoç, ürün teşhir merkezini hazırlayanlara teşekkür ederken, kursiyerlerden 52 yaşındaki Kadriye Tarak, ‘’İğne oyasını hiç bilmiyordum, hocamın sayesinde öğrenerek aileme çok büyük bir katkım oldu’’ dedi. Filoğrafi usta öğreticisi Ayşegül Çakmak ise konuşmasında, ‘’Filoğrafi sanatı çok fazla bilinmiyor, amacımız bu sanatı tanıtmak’’ dedi.
KO-MEK filoğrafi kursiyerleri ise konuşmalarında genellikle sergilerde gördükleri ürünleri beğendikleri için bu sanata merak sardıklarını ifade ederek, yaptıkları ürünleri daha çok hediyelik verdiklerini ifade etti. Bu senenin trend işlemelerini ahşap boyamada kullandıklarını ifade eden Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezi ahşap boyama usta öğretici Müzeyyen Ertuğ Koşan, tüm vatandaşları Doğu Kışla ürün teşhir merkezine davet ederek, “Gelin burada vatandaşların yaptığı ürünlerden satın alarak değer verdiğiniz insanlara hediye edin” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!