Hayvanat bahçesinde hayvanları beslediler

Güncelleme Tarihi:

Hayvanat bahçesinde hayvanları beslediler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 18:01

Hayvanat bahçesinde hayvanları beslediler

Haberin Devamı

Hayvanat bahçesinde hayvanları beslediler

Büşra KAYA/DARICA(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı öğrencilerin akınına uğrarken, çocuklar hayvanları beslerken mutlu anlar yaşadılar.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Gebze Kroman Çelik İlkokulu öğrencileri hayvanat bahçesini ziyaret ettiler. Öğrenciler, lemurlara ve "Hügo" isimli zürafayı elleriyle meyveler vererek beslerken büyük heyecan yaşadılar. Öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. "Samir" isimli Hint gergedanı öğrencilerin ilgisini çekerken, kendine ayrılan bölümde gezen gergedanı ilgiyle izlediler.

Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim Müdürü Gökmen Aydın, "Bahar dönemi okul etkinliklerimize başladık. Bunların başında hayvan besleme var. Öncelikle öğrencilere park içerisindeki eğitim salonlarında, çevre ve doğa koruma hakkında bilgilendiriyoruz. Ardından da uzman rehber eşliğinde gezdiriyoruz. Bazı gruplarla da hayvan besleme çalışması yapıyoruz. Böylelikle çocuklar canlılarla iletişim kurmuş oluyorlar, bu hayvanlarla ve bu konudaki bilinçleri artıyor" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!