Sahildeki ahşap heykelin kolu kırıldı

Güncelleme Tarihi:

Sahildeki ahşap heykelin kolu kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 15:58

Sahildeki ahşap heykelin kolu kırıldı

Haberin Devamı

Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/GÖLCÜK(Kocaeli),(DHA)- KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde deniz kenarında bulunan ve sahilin sembol heykellerinden biri olan ahşap "Ufku gözetleyen adam" heykelinin kolu kırıldı.   
 
Gölcük Belediyesi tarafından 1993 yılından beri gelenekselleşerek günümüze dek sürdürülen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu etkinliğinde yapılan "Ufku gözetleyen adam" heykelinin kolu kırıldı. Heykelin sağ kolu etrafta bulunamadı. Sahile inen vatandaşlar kolu kırılmış heykelle karşılaştı. 2018 yılında kolu kırılan daha sonra onarılan ahşap heykelin yeniden kolunun kırılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, heykelin sağ koluna asılıp fotoğraf çektirenler olduğunu, bu nedenle kolun kırılmış olabileceğini veya bir kişi tarafından kırılmış olabileceğini söyledi. Gölcük Belediyesi yetkilileri heykelin sanatçılar tarafından onarımının yapılacağını belirtti. 
 
Heykele zarar verenlerin sanat düşmanı olduklarını söyleyen Mahmut Olcayto, "Bu Değirmendere’nin en güzel sanat eseri ve herkes bu heykelle fotoğraf çekiliyor. Bunu yapanlar sanat düşmanı. Değirmendere’yi Değirmendere yapan bu heykeller. Daha önce de zarar görmüştü. Yeniden onarmışlardı. Fakat zarar verdiler." dedi.  
 
Heykelle birçok kez fotoğraf çekildiğini söyleyen Ezgi Ozan, "Heykellere zarar verilmemeli onlar bizler için yapılıyor. Çocukluğumdan beri buraya gelip burada fotoğraf çekiliyordum. Elimizde güzel bir anı kalıyordu. Böyle bir durumda anı kalmıyor, üzülüyoruz." diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!